Liderul Hamas din Liban a fost ucis într-un atac israelian

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Fatah Sharif Abu al Amin, membru de rang înalt al Hamas, ucis într-un atac.
Fatah Sharif Abu al Amin, membru de rang înalt al Hamas, ucis într-un atac.

Mișcarea Hamas a anunțat luni, 30 septembrie, că liderul său din Liban, un membru al conducerii din străinătate a organizației, Fatah Sharif Abu Al-Amin, a fost ucis împreună cu câțiva membri ai familiei sale într-o lovitură israeliană în sudul Libanului.

Mișcarea a precizat, într-o declarație, că raidul israelian a vizat casa lui Abu Al-Amin din tabăra de refugiați palestinieni Al-Bass din sudul Libanului și s-a soldat, de asemenea, cu uciderea soției, fiului și fiicei acestuia.

Agenția Națională Libaneză de Știri a relatat că un atac aerian a vizat tabăra de lângă orașul Tir din sudul Libanului, menționând că această locație a fost vizată pentru prima dată.

În ultimele zile, Israelul a transferat centrul de greutate al acțiunilor militare din Gaza în Liban, unde au avut loc zilnic atacuri israeliene în special asupra țintelor Hezbollah și în urma cărora a reușit asasinarea secretarului general al partidului, Hassan Nasrallah.

De asemenea, pe 30 septembrie, Israelul a lansat un raid în interiorul Beirutului, pentru prima dată de la izbucnirea războiului din Gaza, lovind cu o dronă o clădire rezidențială din inima capitalei libaneze, care, potrivit unei surse de securitate, a dus la uciderea a patru persoane.

Atacul israelian a vizat un apartament din zona Al-Kula aparținând a doi membri ai grupului islamic din Liban, potrivit sursei de securitate.

La rândul său, Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei a anunțat luni că trei dintre membrii săi au fost uciși în raidul israelian de la Beirut.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel