Liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache, a transmis, miercuri, că la Camera Deputaților ''s-au separat apele'', menționând că PNL, PSD, USR, UDMR și minoritățile sunt ''cu NATO, Europa și americanii'', în timp ce AUR, S.O.S., POT sunt ''cu rușii''.
Reacția liberalului vine după ce plenul Camerei Deputaților a adoptat două proiecte de lege, unul referitor la desfășurarea pe timp de pace a misiunilor și operațiilor militare pe teritoriul statului român, iar celălalt la controlul utilizării spațiului aerian național, respectiv pentru reglementarea unor măsuri în acest sens. Proiectele au fost criticate de reprezentanții AUR, S.O.S. România și POT, care au susținut că sunt anticonstituționale.
,,Azi în Camera Deputaților s-au separat apele: cu NATO, cu Europa, cu americanii - PNL, PSD, USR, UDMR, minorități; cu rușii, cu criminalii care au invadat un stat vecin suveran - AUR, S.O.S., POT. Aceasta este realitatea. Voturile au fost pentru: un vot a fost pe legile care apără România - unul care permite Armatei Române să doboare dronele care violează spațiul aerian românesc și altul a fost votul pe legea care permite cooperarea Armatei române în cadrul structurilor armate aliate aflate pe teritoriul național'', a scris Andronache, pe Facebook.
Incidentele cu drone ruseşti care au intrat în spaţiul aerian naţional au ridicat o serie de întrebări și îngrijorări cu privire la securitatea României, stat membru NATO. Incidentele cu drone rusești care intră în spațiul aerian al României reprezintă o amenințare la adresa securității naționale din mai multe puncte de vedere. Pătrunderea neautorizată a dronelor rusești în spațiul aerian românesc constituie o încălcare a suveranității și integrității teritoriale a României. De asemenea, astfel de incidente pot escalada tensiunile dintre Rusia și statele membre NATO, cu consecințe imprevizibile pentru securitatea regională.
În acelaşi timp, dronele rusești pot fi folosite pentru a spiona obiective militare sau civile de pe teritoriul României. Prin aceste incidente, Rusia ar putea testa capacitățile de apărare ale României și ale NATO.
În urma acestor incidente, autoritățile române au anunțat că vor intensifica măsurile de supraveghere a spațiului aerian și că vor colabora cu partenerii NATO pentru a preveni astfel de incidente pe viitor. Este necesară o coordonare mai strânsă între statele membre NATO pentru a contracara amenințările reprezentate de dronele rusești și pentru a asigura securitatea frontierelor Alianței.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News