Laser, arme și sistem EW: Cea mai bună armă de luptă anti-dronă a fost pusă la dispoziţia U.S. Army (Video)

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Sistemul C-UAS DE Stryker a demonstrat că are capacitatea de a face față simultan amenințărilor aeriene și terestre. Sursa Foto: Leonardo DRS.
Sistemul C-UAS DE Stryker a demonstrat că are capacitatea de a face față simultan amenințărilor aeriene și terestre. Sursa Foto: Leonardo DRS.

În timp ce unele companii producătoare de echipamente militare dezbat care armă este cea mai eficientă pentru contracararea dronelor, conglomeratul italian de apărare Leonardo a decis să monteze aproape toate opțiunile disponibile pe un transportor blindat Stryker, numindu-l Counter-UAS Directed Energy Stryker (C-UAS DE). Acest vehicul militar greu dispune de un tun automat de 30 mm, un sistem de război electronic, un lansator de rachete sol-aer și un sistem de arme laser.

În loc să aleagă ce este mai bun, italienii au creat un întreg arsenal pe roți; numele de fabricație al acestui „vânător de drone ” este C-UAS DE Stryker.

Compania Leonardo oferă acest sistem mobil de luptă anti-dronă armatei americane, care a testat vehicule similare, dar mai puțin înarmate.

Youtube video image

În acest caz, societatea Leonardo a acționat mai mult ca un integrator al soluțiilor existente decât ca un dezvoltator al fiecărei componente individuale. Platforma Stryker provine de la compania General Dynamics, în timp ce toate armele anti-dronă montate sunt rezultatul unor parteneriate cu șapte companii-cheie. De exemplu, sistemul laser de luptă, LOCUST, cu o putere de 26 kW, provine de la firma americană BlueHalo.

Cu arma laser Locust a BlueHalo ca piesă centrală a proiectului, Leonardo DRS a servit ca integrator principal, furnizând, de asemenea, camere și computerul sistemului. Alte șase companii au furnizat, de asemenea, suport pentru subsisteme, inclusiv BAE Systems, EOS Defense, Arnold Defense, Northrop Grumman, Digital Systems Engineering și Ampex.

Stația de arme a vehiculului, R400 de la compania australiană EOS, dispune de un tun automat XM914 de 30 mm și de o mitralieră secundară. Combinat cu sistemul avansat de control al focului al stației, acesta devine un instrument extrem de eficient împotriva vehiculelor aeriene fără pilot.

Pentru soluția sa de apărare aeriană bazată pe rachete, Leonardo a ales sistemul avansat de arme de precizie (Advanced Precision Kill Weapon System - APKWS), dezvoltat de compania britanică BAE Systems - o alegere rentabilă și pragmatică, probabil influențată de experiența reală în luptă dobândită pe frontul din Ucraina.

Forțele Armate Ucrainene au folosit APKWS împreună cu sistemul de lansare Vampire începând cu februarie 2024 și s-au dovedit deosebit de eficiente împotriva dronelor kamikaze Shahed utilizate de forțele ruse de ocupație.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel