Kamala Harris urmează să își anunțe candidatul la postul de vicepreședinte. În cursă s-ar mai afla trei nume potrivit presei

Darius Muresan |
Data publicării:
Kamala Harris / White House
Kamala Harris / White House

Vicepreședinta SUA și candidata democrată la Casa Albă, Kamala Harris, va începe marți un turneu în cele șapte state care vor fi decisive în alegerile prezidențiale, informează Agerpres, care citează agenția EFE.

Potrivit surselor din echipa de campanie, Harris va începe turneul oficial împreună cu coechipierul său pentru funcția de vicepreședinte imediat ce nominalizarea candidaturii sale va fi oficializată luni, după ce vineri a obținut numărul minim de voturi necesar din partea delegaților. Se așteaptă ca luni să se încheie perioada de declarare a preferințelor.

 

Trei nume ar mai fi în cursa pentru vicepreședinte al Kamalei Harris

 

Odată finalizată această procedură, Harris va anunța cine va fi partenerul ei pentru funcția de vicepreședinte, alegerea urmând să fie făcută între senatorul de Arizona Mark Kelly, guvernatorul de Pennsylvania Josh Shapiro și guvernatorul de Minnesota Tim Walz.

Marți după-amiază, Harris și candidatul la vicepreședinție vor începe un turneu care îi va purta în Philadelphia (Pennsylvania) și va continua apoi în Eau Claire (Wisconsin), Detroit (Michigan), Durham (Carolina de Nord), Savannah (Georgia), Phoenix (Arizona) și Las Vegas (Nevada).

"Acest turneu îi va permite vicepreședintei și colegului său să vorbească direct cu alegătorii în comunitățile lor și să expună diferența dintre formula noastră și cea a lui Trump", a declarat o sursă democrată pentru EFE.

"Donald Trump și JD Vance amenință drepturile și libertățile americanilor, vor dăuna clasei de mijloc și vor crește costurile pentru familii. Vicepreședinta Harris luptă pentru un viitor care să ne întărească democrația, să protejeze libertatea reproductivă și să asigure că toate persoanele au șansa nu numai de a supraviețui, ci și de a prospera", conform sursei citate.

Acest maraton de mitinguri și întâlniri cu alegătorii se va concentra pe statele din așa-numitul "zid albastru" din Midwest și pe cele din "centura soarelui" din sudul SUA.

Odată cu retragerea președintelui Joe Biden din cursa pentru realegerea la Casa Albă și beneficiind de sprijinul majoritar al Partidului Democrat, Kamala Harris a reușit să reducă semnificativ avantajul pe care îl avea republicanul Donald Trump în majoritatea statelor decisive.

Prin acest turneu, Harris speră să consolideze sau să îmbunătățească situația din sondaje, care au readus recent în atenție aceste șapte state decisive.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel