Kamala Harris îl va înfrunta oficial pe Donald Trump. Michelle și Barack Obama i-au oferit un impuls puternic candidatei democrate

Darius Muresan |
Data publicării:
Kamala Harris, la Convenția Democrată din Chicago. Photo source: Kamala Harris @OfficialFacebook
Kamala Harris, la Convenția Democrată din Chicago. Photo source: Kamala Harris @OfficialFacebook

Partidul Democrat din Statele Unite a confirmat oficial candidatura Kamalei Harris pentru alegerile prezidențiale din 5 noiembrie, în cadrul convenției naționale desfășurate marți seara la Chicago.

Delegațiile din toate statele și teritoriile americane și-au reafirmat sprijinul pentru Harris într-un vot ceremonios, însoțit de muzică, efecte de lumină, discursuri scurte și aplauze entuziaste, conform Agerpres și DPA.

Anterior, Harris fusese deja aleasă de peste 4.500 de delegați ai partidului ca fiind candidata democraților la președinție, într-un vot online desfășurat la începutul lunii.

Campania lui Harris era activă în Milwaukee, însă ea s-a alăturat ceremoniei de la Chicago printr-o intervenție la distanță, declarând că atât ea, cât și Tim Walz (candidat pentru funcția de vicepreședinte) sunt onorați de încrederea acordată. Ea a promis un "viitor al libertății, oportunităților, optimismului și speranței".

Harris urmează să susțină un discurs major joi seara, în încheierea evenimentului de patru zile, care are scopul de a celebra candidații democrați și de a le oferi un impuls pentru restul campaniei.

2. Kamala Har... (kamala-harris-democrati_77381100.jpg)

Kamala Harris, la Convenția Democrată din Chicago. Photo source: Kamala Harris @OfficialFacebook

"Da, ea poate!" Michelle și Barack Obama au stârnit entuziasmul delegaților când au vorbit despre "speranța" pe care au regăsit-o în Kamala Harris.

"Speranța a revenit", a declarat fosta Primă Doamnă, care, alături de soțul ei, rămâne foarte populară în cadrul partidului, conform France Presse. "Suntem pregătiți pentru președinta Kamala Harris", a afirmat primul președinte de culoare al Statelor Unite (2009-2017), criticându-l totodată pe Donald Trump, descriindu-l drept un "miliardar de 78 de ani care nu încetează să se plângă" și care "se teme să piardă".

Doug Emhoff, soțul Kamalei Harris, a făcut anterior un portret mai personal al candidatei, înainte de a ceda locul familiei Obama. "America, în aceste alegeri, trebuie să decideți cui să încredințați viitorul familiilor voastre. Eu i-am încredințat Kamalei viitorul familiei noastre. A fost cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată", a declarat el.

4o

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel