Kamala Harris, potrivită pentru Casa Albă? Cum poate actualul vicepreședinte al SUA să-l bată pe Trump, inclusiv servindu-i din propriul medicament

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Kamala Harris / White House
Kamala Harris / White House

”Dragă Stolo”, în varianta americană, ar putea să le ofere democraților un restart în cursa prezidențială. În orice caz, șansele acestora pentru un rezultat bun, inclusiv în alegerile legislative din toamnă, cresc simțitor.

Deși nu are încă undă verde din partea lui Obama și lui Pelosi, actualul vicepreședinte al SUA adună sprijinul unei mari părți din Partidul Democrat. Toți cei 50 de lideri de stat ai Partidului Democrat au susținut-o pe Kamala Harris ca noul candidat al partidului la președinția SUA, relatează CNN, citând surse.

Tot CNN anunță că jocurile nu sunt încă făcute. Mulți se tem că o femeie de culoare, cu o mamă indiană și un tată jamaican, ar putea fi o alegere dificilă pentru alegători, așa cum a fost în cazul lui Hillary Clinton în 2016.

 

Care pot fi dezavantajele pentru candidatul Kamala Harris

 

Popularitatea actualului vicepreședinte al SUA nu a fost niciodată una prea ridicată. Harris ar putea fi ținta atacurilor, care ar putea încerca să  o descrie ca un candidat fără suficientă experiență executivă,  lipsită de carismă sau insuficient de fermă în comparație cu el - totul pentru a diminua încrederea electoratului în abilitățile ei de lider.

Trump ar putea specula politicile progresiste ale lui Harris, prezentându-le ca fiind prea radicale pentru majoritatea americanilor. De exemplu, susținerea Medicare for All sau reforma sistemului de justiție penală ar putea fi prezentate ca amenințări la adresa libertății economice și siguranței publice.

De asemenea, echipa Trump ar putea exploata percepțiile negative privind performanța administrației Biden-Harris pentru a argumenta că Harris nu este aptă să fie președinte.

 

Unde ar putea puncta Kamala

 

Kamala Harris este prima femeie, prima persoană de culoare și prima persoană de origine sud-asiatică și care a devenit vicepreședinte al Statelor Unite. Asta ar putea atrage voturi de la comunități care simt că sunt mai bine reprezentate de ea. Harris a demonstrat abilitatea de a atrage și motiva alegători din diverse medii sociale. 

Totuși, o abordare prea progresistă nu pare cea mai bună soluție, având în vedere că societatea americană rămâne extrem de polarizată pe teme precum migrația ilegală, inegalitățile sociale, pierderea locurilor de muncă - percepția multor americanii fiind că globalizarea a avut un impact negativ în această privință.

Harris l-ar putea prinde în off-side pe Trump tocmai cu un discurs similar celui avut de fostul președinte american la adresa lui Joe Biden.

Ca parte a strategiei sale de campanie, Kamala ar putea specula scăpările cognitive ale lui Donald Trump, legate de vârsta sa înaintată (fostul președinte având 78 de ani).

”Predați ștafeta tinerilor”, este un motto făcut celebru de J.F. Kennedy, în discursul său de învestitură ținut pe 20 ianuarie 1961. Schimbarea și de transferul responsabilităților către o generație mai tânără ar putea rezona cu o bază largă de alegători, în special cu cei tineri și cu votanții din mediul urban, sătui de gerontocrația americană.

Până una alta, Kamala Harris lucrează febril - a sunat la comitetele parlamentarilor de culoare și hispanici, organizațiile de femei, sindicatelor, nu se oprește o clipă și a postat pe Twitter că vrea „să câștige nominalizarea”.

În ultima zi, a petrecut mai mult de 10 ore la telefon cu peste 100 de lideri din partid, membri ai Congresului, guvernatori și personalități care ar putea ajuta în campania sa prezidențială, anunță CNN.

Îi lipsește încă unda verde de la Obama și Pelosi și, la momentul acestui material, al liderilor democraților din Congres, Schumer și Jeffries - dar zarurile par deja aruncate, iar candidatura sa este aproape de a fi oficializată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel