Acesta nu a indicat un termen clar pentru organizarea de alegeri, dar a declarat că starea de urgenţă ar putea fi prelungită cu şase luni sau mai mult, conform unor extrase dintr-un interviu acordat CNN şi date publicităţii joi seara.
Purtătorul de cuvânt al juntei a spus că un vot liber şi echitabil ar urma să aibă loc în termen de doi ani, potrivit Constituţiei, dar a adăugat în interviul pentru CNN că "nivelul de democraţie din Myanmar nu va fi la fel ca în ţările occidentale".
Zaw Min Tun a afirmat că există "dovezi solide" ale unor fraude electorale, folosite de armată pentru a justifica preluarea puterii, dar nu a prezentat vreo probă în acest sens.
Fosta şefă a guvernului civil, Aung San Suu Kyi, a fost arestată de armată în urma loviturii de stat din februarie, după ce partidul ei Liga Naţională pentru Democraţie (NLD) a câştigat detaşat alegerile din noiembrie 2020. Observatorii locali susţin că votul a fost credibil.
Acţiunile juntei militare au suscitat proteste în masă cărora armata le-a răspuns printr-o reprimare violentă.
Aproape 2.850 de persoane au fost arestate şi cel puţin 598 ucise, între care 48 de copii, potrivit Asociaţiei pentru asistenţa prizonierilor politici (AAPP), o organizaţie neguvernamentală.
În interviul pentru CNN, purtătorul de cuvânt al juntei din Myanmar a declarat că forţele de securitate utilizează "minimum de forţă" împotriva protestatarilor.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News