Joe Biden spune că a fost o metaforă politică atunci când a cerut „țintirea lui Trump” iar acuitatea sa mentală este „al naibii de bună”

Darius Muresan |
Data publicării:
Președintele Joe Biden, depunând jurământul, în timpul învestirii în funcție
Președintele Joe Biden, depunând jurământul, în timpul învestirii în funcție

Preşedintele american Joe Biden a declarat luni, într-un interviu pentru NBC, că a făcut o "greşeală" cerând "ţintirea" lui Donald Trump, cu câteva zile înainte de tentativa de asasinat asupra rivalului său republican, relatează Agerpres, care citează AFP.

"Este timpul să-l ţintim pe Trump", a declarat Joe Biden în cursul unei întâlniri cu donatori pe 8 iulie. O exprimare foarte criticată de la tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump de sâmbătă.

"A fost o greşeală să folosesc acest cuvânt", a declarat Joe Biden în interviu.

"Am vrut să spun, concentraţi-vă asupra lui, pe ceea ce face, pe măsurile lui, pe numărul de minciuni pe care le-a spus în timpul dezbaterii", a adăugat Joe Biden.

Preşedintele democrat a fost acuzat de republicani că are o responsabilitate în tentativa de asasinat împotriva lui Trump.

"Premisa centrală a campaniei lui Biden este de a spune că preşedintele Trump este un fascist autoritar care trebuie oprit cu orice preţ. Această retorică a dus direct la tentativa de asasinare a preşedintelui Trump", a declarat sâmbătă seara senatorul J.D. Vance, ales de Trump pentru funcţia de vicepreşedinte.

Joe Biden a cerut calmarea climatului politic şi, de asemenea, a încercat luni să explice poziţia sa delicată faţă de rivalul său.

Preşedintele a profitat de acest interviu pentru a respinge încă o dată îndoielile cu privire la capacitatea sa de a candida din nou la Casa Albă, după dezbaterea sa dezastruoasă împotriva lui Donald Trump de la sfârşitul lunii iunie.

"Acuitatea mea mentală este al naibii de bună", a dat asigurări Biden, amintind că este "cu doar trei ani mai în vârstă decât Trump".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel