Joe Biden și-a explicat retragerea prin încercarea de a uni SUA. Biden spune că s-a retras în „numele democrației americane”

Darius Muresan |
Data publicării:
Președintele Joe Biden, depunând jurământul, în timpul învestirii în funcție
Președintele Joe Biden, depunând jurământul, în timpul învestirii în funcție

Preşedintele american Joe Biden a explicat miercuri că a renunţat să candideze pentru un al doilea mandat deoarece trebuie să "unească" Partidul Democrat înainte de alegerile prezidenţiale prevăzute să aibă loc în noiembrie, relatează Agerpres, care citează AFP.

"În ultimele săptămâni mi-a devenit clar că trebuie să-mi unesc partidul în această acţiune crucială", a spus el într-un discurs solemn rostit miercuri seara, adăugând că a venit timpul "pentru voci noi (...) voci mai tinere".

"Apărarea democraţiei este mai importantă decât orice titlu", spune preşedintele SUA.

Joe Biden a apreciat că America este "mai puternică" decât "orice tiran" în discursul rostit pentru a explica refuzul său de a-l confrunta pe Donald Trump pentru un al doilea mandat la Casa Albă.

"America este o idee, o idee mai puternică decât orice armată, mai vastă decât orice ocean, mai puternică decât orice dictator sau tiran", a insistat preşedintele democrat, care s-a retras oficial duminică, după ce a susţinut o dezbatere dezastruoasa la sfârşitul lunii iunie împotriva adversarului său republican. "Este cea mai puternică idee din istoria lumii", a subliniat el.

Joe Biden a salutat-o pe vicepreşedinta Kamala Harris, favorita democraţilor la alegerile prezidenţiale din noiembrie, numind-o o femeie "cu experienţă şi puternică".

"Este experimentată, este puternică, este competentă. Ea a fost un partener incredibil pentru mine, un lider pentru ţara noastră. Acum depinde de voi, poporul american, să alegeţi", a afirmat preşedintele democrat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel