Italia se va retrage din Inițiativa Belt and Road a Chinei

Harta China / pexels, Lucas George Wendt
Harta China / pexels, Lucas George Wendt

Guvernul de la Roma intenționează să renunțe la colaborarea din cadrul Inițiativei Belt and Road, un proiect economic promovat de China.

Italia a informat oficial China că renunță la Inițiativa Belt and Road (BRI), au declarat miercuri două surse guvernamentale pentru Reuters, punând capăt lunilor de îndoieli cu privire la viitorul Romei în proiectul ambițios.

Italia este singura țară din G7 care s-a alăturat programului, care se concentrează pe comerț și infrastructură.

Acordul Romei cu Beijingul ar fi fost reînnoit automat în martie 2024, cu excepția cazului în care Italia notifică în scris cu cel puțin trei luni înainte.

Cu toate acestea, Corriere della Sera a raportat că guvernul italian a trimis și Chinei o scrisoare prin care își exprimă dorința de a menține un parteneriat strategic.

Mișcarea vine în timp ce Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, și Charles Michel, președintele Consiliului European, urmează să se întâlnească joi cu liderul chinez, Xi Jinping, la un summit.

Se așteaptă ca aceștia să emită un avertisment voalat că blocul european ar putea riposta, dacă China nu face ceva cu privire la inundarea Europei cu mărfuri la preț de dumping, care afectează grav concurența și lovește în companiile europene. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel