ISW explică de ce Mosova acuză oficiali militari de rang înalt din Ucraina de crime: Rusia considera că statul ucrainean nu există și nu ar trebui să existe ca entitate politică separată

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Exercițiul militar NATO 2019. Sursa Foto: Foreign Brief.com.
Exercițiul militar NATO 2019. Sursa Foto: Foreign Brief.com.

Analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) consideră că acuzațiile de crime formulate de Rusia în lipsă împotriva personalului militar și a oficialilor militari ucraineni reprezintă o încercare de a impune legea federală rusă în afara jurisdicției sale și un indiciu că Ucraina nu ar trebui să existe ca stat independent.

La 18 iunie, Ministerul rus al Afacerilor Interne a emis mandate de arestare pe numele lui Petro Mekhed, fost ministru adjunct al apărării ucrainean, și Viktor Bokii, fostul adjunct al șefului Statului Major General ucrainean, acuzându-i de crime de război nespecificate, potrivit ISW.

Anterior, la 17 iunie, Comitetul rus de anchetă a anunțat reținerea în absență a unui comandant ucrainean, acuzându-l de implicare în doborârea în februarie 2024 a unui avion rusesc de supraveghere A-50 - un act considerat în mod obișnuit ca făcând parte din angajamentele pe timp de război între națiuni ostile.

În mod similar, Ministerul rus al Afacerilor Interne a inclus anterior mai mulți oficiali din țările NATO care se învecinează cu Rusia pe lista lor de persoane căutate, acuzând încălcări ale legilor rusești, în ciuda faptului că aceste acțiuni au avut loc în afara jurisdicției legale rusești.

În plus, autoritățile ruse i-au inclus pe lista persoanelor căutate pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, pe comandantul forțelor terestre ucrainene, generalul-locotenent Oleksandr Pavliuk, și pe fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko, acuzându-i de încălcarea legilor rusești, deși aceste persoane nu se aflau în Rusia la momentul respectiv.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) ,,continuă să evalueze că decizia Rusiei de a plasa oficiali occidentali pe lista sa de urmăriți pentru încălcarea legilor federale rusești în afara Rusiei face parte din efortul său de a încălca suveranitatea statelor membre NATO și de a justifica o posibilă viitoare agresiune rusă împotriva NATO.

Urmărirea de către Kremlin a personalului militar și a liderilor politici ucraineni care sunt implicați într-un război defensiv, pe deplin legal, împotriva unei invazii a unei puteri străine, într-un mod asemănător cu lupta anti-teroristă, evidențiază convingerea fermă a Rusiei că statul ucrainean nu există și nu ar trebui să existe ca entitate politică separată de Rusia."

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel