Israelul vinde drone de tip kamikaze către țări asiatice

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Israel Aerospace Industries (IAI) a anunțat luni că au fost încheiate contracte de peste 100 de milioane de dolari, în trei tranzacții, pentru vânzarea de drone Rotem VTOL și Harop. Aceasta din urmă a fost vândută atât în versiune terestră cât și navală.

În conformitate cu politica obișnuită din Israel, compania nu a dezvăluit numele clienților, spunând doar că o țară străină a achiziționat Rotem, în timp ce versiunile navale și terestre ale dronei Harop au fost vândute în Asia, transmite Defense News.

Varianta maritimă Harop oferă o soluție operațională pentru nave. "Într-un teatru complex de luptă navală, sistemul Harop oferă comandanților capacitatea de a colecta independent informații, de a evalua ținte și de a lovi. Poate fi, de asemenea, utilizată ca o alternativă sau pentru a completa sistemele de rachte și este utilă atât în ​​conflictele de intensitate scăzută cât și mare sau în operațiunile antiteroriste. Drona este echipată cu sisme optice de zi și de noapte", a transmis compania IAI.

Harop poate fi utilizat și de pe vehicule terestre și poate fi configurat rapid pentru utilizare pe mare. 

Rotem este o dronă cu decolare și aterizare verticală folosită de mai multe țări. "Sistemul, care poate fi folosit de un singur om echipat cu o tabletă, ajută în operațiuni de recunoaștere, observare și atac", a spus IAI.

Potrivit lui Yoel Guzansky, membru al Institutului pentru Studii de Securitate Națională de la Universitatea din Tel Aviv, recentele acorduri Abraham au dus la îmbunătățirea relațiilor dintre Israel și vecinii săi, inclusiv cu Emiratele Arabe Unite și Bahrain. Acestea deschid porțile în regiunea Golfului și în țările musulmane la nivel global, unde vânzările israeliene ar fi fost privite sceptic sau ar fi foarte mici.

El a menționat că alte evenimente care au stimulat aceste vânzări includ tensiunea cu Iranul și conflictul din Nagorno-Karabakh, în timpul căruia Azerbaidjanul a folosit dronele împotriva forțelor armene.

De multe ori Israelul nu dezvălui țările către care vinde sisteme de apărare pentru că nu vrea să pară a face parte din conflicte, a explicat Guzansky. Dar ”de obicei, în rapoarte, atunci când nu dezvăluie, poate fi o țară arabă sau musulmană sau Singapore, sau clienții obișnuiți Taiwan, Singapore, Filipine etc.”, a adăugat el.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel