Israelul extinde operațiunea terestră în Liban / Numărul 2 al Hezbollah, Naim Qassem: Capabilitățile noastre au rămas intacte

Gruparea Hezbollah din Liban amenință Israelul / Foto: Agerpres
Gruparea Hezbollah din Liban amenință Israelul / Foto: Agerpres

Israelul a desfășurat marți o a patra divizie de trupe în interiorul Libanului, extinzându-și frontul cu Hezbollah și ridicând numărul total probabil de soldați din țară la peste 15.000.

Israelul a desfășurat o a patra divizie de trupe în interiorul Libanului, extinzându-și frontul cu Hezbollah și ridicând numărul total probabil al trupelor sale în țară la peste 15.000, relatează Politico.

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au anunțat marți că Divizia 146 Rezervă s-a alăturat unei ofensive terestre în sudul Libanului, unde trupele s-au ciocnit cu forțele Hezbollah direct în mai multe sate libaneze, potrivit presei israeliene. Noua divizie a fost desfășurată în partea de vest a regiunii, iar trupele israeliene operează deja în zonele de est și centrul din sudul Libanului.

Armata israeliană a lovit din nou suburbiile din sudul Beirutului peste noapte și a spus că a ucis o persoană responsabilă de bugetul și logistica Hezbollah, Suhail Hussein Husseini, în ceea ce ar fi cel mai recent dintr-un șir de asasinate israeliene de lideri și comandanți ai Hezbollah și Hamas.

 

Hezbollah sprijină încetarea focului în Liban, dar nu și în Gaza, spune numărul 2 din organizație

 

Naim Qassem, a declarat că sprijină încercările de a asigura un armistițiu și, pentru prima dată, nu a menționat sfârșitul războiului din Gaza ca o precondiție pentru oprirea luptei la granița dintre Liban și Israel.

Vorbind dintr-o locație nedezvăluită, Qassem a spus că conflictul dintre Hezbollah și Israel a fost un război despre cine va ceda primul, iar Hezbollah nu va fi acea parte. Capabilitățile grupului au rămas intacte, în ciuda „lovirilor dureroase” din partea Israelului, susține Qassem, dar toată lumea știe că Hezbollah este practic paralizată de loviturile succesive aplicate de Israel.

"Îi lovim. Îi rănim și vom prelungi timpul. Zeci de orașe se află în raza de acțiune a rachetelor rezistenței. Vă asigurăm că capacitățile noastre sunt în regulă", a spus Qassem.

Discursul său televizat vine la 11 zile după uciderea liderului Hezbollah Sayyed Hassan Nasrallah, cea mai devastatoare lovitură pe care Israelul a dat-o inamicul său în istoria confruntărilor. O altă personalitate de rang înalt din Hezbollah, Hashem Safieddine, văzut ca un succesor probabil al lui Nasrallah, nu a fost auzită public de la un atac aerian israelian la sfârșitul săptămânii trecute.

 

Operațiune limitată

 

Israelul și-a lansat ofensiva terestră în Liban la începutul acestei luni, cu scopul declarat de a paraliza infrastructura militară a Hezbollah de-a lungul graniței și de a permite rezidenților israelieni strămuți de atacurile cu rachete ale grupului militant susținut de Iran să se întoarcă la casele lor.

IDF și-a descris operațiunile la sol drept „atacuri la sol limitate, localizate și țintite bazate pe informații precise” împotriva Hezbollah, deși ofensiva sa extins acum în ultima săptămână. Incursiunea transfrontalieră a Israelului a marcat o nouă fază în război după ce valuri de atacuri aeriene asupra Beirutului și în alte părți ale Libanului au ucis sute, inclusiv liderul grupării militante, Hassan Nasrallah . Israelul a petrecut, de asemenea, ultimul an luptând cu Hamas în Gaza, ucigând cel puțin 40.000 de oameni și lăsând în ruine enclava de coastă.

Naim Qassem a spus că Israelul nu a avansat încă, după ciocnirile la sol care au izbucnit în sudul Libanului, în urmă cu o săptămână.„În orice caz, după ce problema încetării focului prinde contur și odată ce diplomația o poate realiza, toate celelalte detalii pot fi discutate și se pot lua decizii”, a spus Qassem.

Amintim că, la 1 octombrie, Iranul, sponsor atât al Hezbollah-ului, cât și al Hamas, a tras cu aproximativ 180 de rachete balistice asupra Israelului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel