Publicitate
Israelul a făcut public în 2016 acest proiect, care include şi un gard deasupra solului, o barieră navală, sisteme radar şi camere de comandă şi control.
"Bariera, care este un proiect inovator şi avansat din punct de vedere tehnologic, lipseşte Hamas de una dintre capabilităţile pe care încerca să le dezvolte", a declarat ministrul apărării Benny Gantz, potrivit unui comunicat al ministerului.
"Proiectul plasează un 'zid de fier', senzori şi beton între organizaţia teroristă şi locuitorii din sudul Israelului", a mai spus el.
Pe barieră sunt instalate instalate sute de camere, radare şi alţi senzori. Ea se întinde pe o lungime de 65 km
Ministerul a precizat că bariera, pe care sunt instalate sute de camere, radare şi alţi senzori, se întinde pe o lungime de 65 km şi că 140.000 de tone de fier şi de oţel au fost utilizate în construcţie, care a necesitat trei ani şi jumătate pentru finalizare.
De asemenea, "gardul inteligent" inclus de proiect are o înălţime de 6 metri, iar bariera maritimă conţine mijloace pentru a detecta inflitrarea pe mare şi un sistem de armament controlat de la distanţă. Ministerul nu a precizat adâncimea acestui zid subteran.
Fâşia Gaza are şi o frontieră de 14 km cu Egipt, iar din 2013 forţele egiptene au demolat mai multe tunele pentru contrabandă.
Israelul şi gruparea Hamas au luptat în patru războaie după ce aceasta a preluat în 2007 controlul Fâşiei Gaza de la forţe loiale preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas.
În ultimul conflict din luna mai, Hamas şi alte grupări militante au lansat peste 4.300 de rachete spre Israel, care a desfăşurat interceptoarele sistemului "Iron Dome" şi a recurs la o campanie intensivă de lovituri aeriene în Gaza.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News