Israelul a preluat controlul total în Rafah, sudul Gazei. Ultima brigadă din Rafah a grupării teroriste Hamas a fost învinsă de IDF

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Operațiunea de distrugere a Hamas, în Fâșia Gaza, după masacrul fără precedent comis de gruparea teroristă în Israel. Photo source: IDF
Operațiunea de distrugere a Hamas, în Fâșia Gaza, după masacrul fără precedent comis de gruparea teroristă în Israel. Photo source: IDF

Israelul a învins brigada grupării teroriste Hamas din zona Rafah, situată în sudul Fâșiei Gaza, a anunțat ministrul Apărării, Yoav Gallant, în timpul unei vizite la granița dintre Gaza și Egipt.

Israelul a învins brigada grupării teroriste Hamas din zona Rafah, situată în sudul Fâșiei Gaza, a anunțat miercuri ministrul Apărării, Yoav Gallant, în timpul unei vizite la granița dintre Gaza și Egipt, relatează Agerpres și DPA.

"Brigada Rafah a fost învinsă, iar peste 150 de tuneluri au fost distruse în această regiune", a declarat ministrul israelian.

El a instruit trupele să se concentreze pe distrugerea tunelurilor rămase la granița dintre Fâșia Gaza și Egipt în perioada următoare.

Israelul a ajuns la Rafah în luna mai, în ciuda criticilor internaționale masive, cu scopul de a distruge forțele organizației militante palestiniene din zonă. Aproximativ un milion de refugiați erau înghesuiți în oraș, dar de atunci au părăsit Rafah.

Forțele israeliene au capturat și punctul de trecere a frontierei Rafah către Egipt, cunoscut sub numele de Coridorul Philadelphia.

Această zonă, lungă de 14 kilometri, este considerată unul dintre cele mai disputate aspecte în negocierile pentru încetarea focului în Fâșia Gaza. Hamas cere retragerea completă a Israelului din Fâșie, în timp ce premierul israelian Benjamin Netanyahu insistă că Israelul trebuie să continue să controleze coridorul chiar și după o încetare a focului, pentru a preveni contrabanda cu arme.

Miercuri, președintele american Joe Biden și-a reiterat apelul pentru încetarea focului într-o discuție telefonică cu premierul Netanyahu. Cei doi au discutat și despre eforturile "active și în desfășurare" ale SUA de a sprijini apărarea Israelului.

Tot miercuri, armata israeliană a cerut palestinienilor dintr-o mică secțiune a zonei umanitare din centrul Fâșiei Gaza, Deir al-Balah, să părăsească regiunea înaintea unei noi operațiuni militare planificate acolo.

Această zonă umanitară desemnată de Israel a fost deja redusă pe măsură ce forțele israeliene avansează în operațiunile lor terestre împotriva militanților Hamas. Presa israeliană raportează că zona are în prezent 42 de kilometri pătrați, ceea ce reprezintă 11% din Fâșia Gaza.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel