Israelul declară stare de urgență și lovește masiv Hezbollah în Liban dejucând un atac major al grupării teroriste. Peste 100 de avioane au lovit Hezbollah

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
F-16 ale Israelului, sursă foto: IDF
F-16 ale Israelului, sursă foto: IDF

Este stare de urgență în Orientul Mijlociu, după ce Israelul a lansat un atac în forță cu rachete asupra Libanului.

Ampla operațiune militară a fost declanșată ca urmare a informațiilor că gruparea Hezbollah plănuia să lovească mai multe ținte civile de pe teritoriul Israelian.

Țintele atacului israelian de prevenție au fost punctele strategice ale grupării teroriste, arabă B1 TV. Ca urmare a celor întâmplate, Israelul a decretat stare de urgență pentru următoarele 48 de ore.

Potrivit Times of Israel, în total, în cursul dimineții, mii de lansatoare de rachete ale grupării Hezbollah au fost lovite simultan de aproximativ 100 de avioane de luptă israeliene în atacurile preventive.

De asemenea, premierul Benjamin Netanyahu a convocat cabinetul de securitate. Măsuri de securitate au fost luate pe întreg teritoriul. Astfel, zborurile de pe Aeroportul din Tel Aviv au fost sistate de urgență. Ca răspuns la atac, Hezbollah a lansat peste 300 de rachete asupra Israelului.

 

Israelul a atacat preventiv și cere susținerea comunității internaționale în fața atacurilor Hezbollah, proxy al Iranului

 

Într-un mesaj publicat de MAE israelian se arată că în această dimineață Israel Katz, șeful diplomației israeliene, s-a adresat către zeci de omologi din întreaga lume cărora le-a cerut sprijin.

Ministrul de Externe a subliniat că Israelul a acționat preventiv după identificarea inevitabilă a unui atac planificat la scară mare cu rachete și drone de către organizația teroristă Hezbollah, împotriva țintelor din Israel. IDF a efectuat o lovitură preventivă pentru a contracara atacul.

„Ministrul a subliniat că Israelul acționează pentru a-și proteja cetățenii și teritoriul împotriva Axei Răului condusă de Iran, care are ca obiectiv declarat distrugerea Israelului”.

Ministrul Katz a subliniat că Israelul nu urmărește să declanșeze un război total și va acționa în funcție de evoluțiile din teren. Ministrul de Externe israelian a subliniat în scrisoarea către omologii săi din întreaga lume că, în acest moment, sprijinul comunității internaționale pentru Statul Israel și dreptul acestuia de a se apăra împotriva Axei iraniene a răului și a organizațiilor sale proxy, în special Hezbollah, este crucial.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel