Israel, ce demonstrație de forță: Aviația militară zboară deasupra Beirutului și lansează flares în timpul discursului liderului Hezbollah (Video). IDF are planul de luptă în Liban aprobat

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
F-16 israelian lansând flares deasupra Beirutului, Liban
F-16 israelian lansând flares deasupra Beirutului, Liban

Aviația militară a Israelului zboară deasupra Beirutului, capitala Libanului, chiar în momentul în care Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah, susține un discurs.

Times of Israel și alte publicații israeliene și internaționale arată imagini filmate de amatori în care se pot observa avioane israeliene de luptă zburând la joasă altitudine în Beirut.  La un moment dat un avion lansează flares - rachete de semnalizare / contramăsuri de IR).

 

 

 

Din imagini se pare că ar fi vorba de avioane F-16. Aviația militară a Israelului e una din cele mai puternice din lume dispunând de avioane F-16 Fighting Falcon, F-15 Eagle sau F-35 Lighning II în variantă personalizată special pentru nevoile IDF.

 

Nasrallah amenință Israelul în timp ce IDF a aprobat planul de luptă în Nord - Liban, împotriva Hezbollah, gruparea teroristă subordonată în totalitate Iranului

 

2. Armata isr... (armata-israeliana-israel-gaza-4_76862200.jpg)

Armata israeliană / IDF

În timp ce aviația militară a Israelului zbura nestingherit deasupra capitalei Libanului, în discurs său televizat, liderul Hezbollah Hassan Nasrallah admite că gruparea teroristă a suferit o lovitură „majoră și fără precedent” după lichidările opeate de israelieni în ultimul timp, dar promite că se va regrupa și va continua să lupte.

„Efortul israelian a fost în mare parte zădărnicit”, spune Nasrallah. „Vom investiga ce s-a întâmplat”, mai spune el, adăugând că a fost înființat un comitet de investigație, făcând referire la explozia pagerelor și stațiilor de emisie-recepție.

„În scurt timp, vom sărbători aniversarea unui an de la binecuvântată (!) operațiune Al-Aqsa”, a mai afirmat Nasrallah, făcând referire la atacul sălbatic și barbar de tip Holocaust din 7 octombrie al Hamas asupra civililor israelieni.

Ca urmare a exploziei pagerelor și stațiilor walkie talkie, Hezbollah a amenințat Israelul arătând că IDF a trecut „toate liniile roșii”.

Totodată, Șeful Statului Major al IDF, generalul Herzi Halevi, a făcut o evaluare și a aprobat planurile de luptă pentru frontul de nord cu puțin timp în urmă, a anunțat Armata Israelului.

Declarația vine pe fondul tensiunilor crescânde cu gruparea teroristă Hezbollah din Liban.

În comparație cu Hamas în Gaza, gruparea teroristă Hezbollah care controlează de facto Libanul și care e subordonată în totalitate Iranului, deține capacități militare mult mai avansate și un număr uriaș de jihadiști. Datele INSS indică faptul că Hezbollah ar deține un arsenal vast de 150.000 - 200.000 de rachete, inclusiv sute de rachete ghidate cu precizie, dar și drone. Echipamentul e în mare parte iranian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel