Ireal: În derivă totală, soldații rușii sunt pe același palier cu ISIS. Au executat cu o sabie un prizonier ucrainean de război neînarmat

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:

Militarii ruși angajați în războiul cu Ucraina sunt într-o derivă totală. Au comis o altă crimă de război prin executarea cu o sabie a un prizonier de război ucrainean neînarmat. 

Informația a fost făcută publică în dimineața de 17 septembrie, pe Telegram, de Dmytro Lubinets, comisarul pentru drepturile omului al Radei Supreme a Ucrainei.

„O altă crimă de război - rușii au executat cu o sabie un prizonier de război ucrainean neînarmat, cu mâinile legate cu bandă adezivă. Nivelul de barbarie și sete de sânge este de neînțeles. Astfel de acțiuni reprezintă o încălcare gravă a Convenției de la Geneva privind tratarea prizonierilor de război”, a scris Lubinets.

Oficialul ucrainean, a trimis scrisori către organizațiile internaționale, Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) și Organizația Națiunilor Unite (ONU), cerându-le să consemneze încă o încălcare a drepturilor omului de către Rusia.

„Aș dori să subliniez separat că astfel de execuții prezentate ca spectacole au ca scop demoralizarea societății ucrainene. Cu toate acestea, văzând astfel de acțiuni, trebuie să devenim și mai hotărâți în lupta împotriva agresorului", a spus Lubinets.

 

Crimele de război ale Rusiei

 

2. Crime de r... (screenshot-2023-08-18-163905_19440400.png)

Crime de război comise de Rusia în Ucraina. Foto: Captură video documentarul „Beyond the peace”

În iunie 2024, în cadrul summitului pentru pace din Elveția, a avut loc o sesiune de discuții „Dimensiunea umanitară. Eliberarea captivilor și a persoanelor deportate”. Procurorul general Andriy Kostin a spus că de la începutul invaziei pe scară largă, Ucraina a documentat aproape 130.000 de cazuri de crime de război comise de forțele ruse, inclusiv 301 de cazuri de violență sexuală. În special, au fost uciși peste 12 mii de civili, inclusiv 551 de copii.

Lubinets, la rândul său, a adăugat că toți cei care sunt în captivitate rusă sunt supuși torturii sistematice. Deocamdată, au fost confirmate cel puțin 14.000 de astfel de cazuri, potrivit RBC Ucraina.

Nota autorului: De regulă, forțele ruse recurg la astfel de cazuri de execuție atunci când au probleme mari pe front, scopul fiind demoralizarea trupelor ucrainene și a populației civile. Acest aspect este o circumstanță agravantă, deoarece presupune un act deliberat, atent pregătit și difuzat astfel încât să se obțină un impact psihologic cât mai mare.

Ultima dată când militarii ruși au mai prezentat o execuție de prizonieri a fost în august, la câteva zile după ce trupele ucrainene au pătruns în regiunea Kursk.

În momentul de față, forțele ruse întâmpină dificultăți mari în respingerea ofensivei ucrainene din regiunea Kursk, în timp ce pe frontul din Ucraina recurg tot mai mult la atacuri de infanterie în grupuri mici, care nu sunt neprotejate de blindate. Cele mai multe atacuri de acest gen sunt sinucigașe, deoarece UAV-urile ucrainene patrulează permanent și îi descoperă rapid pe militarii ruși.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel