Deși toate firele duc către teroriști, Iranul pune paie pe foc: Flăcările de la spitalul bombardat din Gaza vor cuprinde în curând Israelul

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Iran / pexels, Lara Jameson
Iran / pexels, Lara Jameson

Președintele iranian Ebrahim Raisi a condamnat marți atacul devastator asupra Spitalului Baptist din Fâșia Gaza, avertizând că flăcările de la spitalul care arde vor „înghiți în curând” Israelul.

Atacul asupra spitalului în care s-au refugiat mulți rezidenți din Gaza fugind de bombardamentele israeliene a stârnit reacții furioase în întreaga lume, în special în lumea arabă.

Cu toate că dovezile inițiale arată că cel mai probabil a fost vorba de o rachetă trasă din Fâșia Gaza, teroriștii Hamas și o parte din liderii arabi, dar mai ales Iranul, continuă să învinovățească Israelul pentru tragedia de marți seara.

Președintele Ebrahim Raisi a spus că „flăcările bombelor americano-israeliene” aruncate asupra spitalului din Gaza „vor înghiți în curând pe sionişti”. „Tăcerea oricărei persoane libere nu este permisă în fața acestei crime de război”, a spus el, declarând miercuri zi de „doliu public” în toată țara, relatează Tasnim.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Palestinian al Sănătății, Ashraf al-Qudra, susține că 500 de oameni au fost uciși în atacul asupra Spitalului Baptist Al-Ahli, marți seară.

 

Armata israeliană: Vom demonstra că nu am fost noi

 

Armata israeliană a confirmat „după o verificare atentă a sistemului de supraveghere” că nu a fost focul israelian, ci rachetele Jihadului Islamic care au lovit spitalul marți noaptea.

Acum avem suficiente informații, ne-a luat ceva timp, dar trebuie să spunem adevărul, spitalul nu a fost lovit de loviturile israeliene”, a declarat Daniel Hagari.

Armata israeliană a lansat și o înregistrare a unei conversații dintre doi agenți Hamas care discutau imediat după dezastru. „Potrivit informatorilor noștri, Hamas a evaluat rapoartele despre explozie, a înțeles cu o certitudine absolută că este vorba despre un eșec al rachetei Jihadului Islamic și a decis să lanseze o campanie media globală pentru a acoperi ceea ce s-a întâmplat cu adevărat. Au mers chiar atât de departe încât au exagerat numărul morților”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari.

Rusia nu putea rata ocazia de a specula tragedia și a condamnat atacul ca fiind ”un act criminal și un act de dezumanizare”. MAE rus cere Israelului să vină cu imagini din satelit pentru a demonstra că nu a fost o rachetă israeliană. ”Vă rog, fiți destul de amabili să furnizați imaginile din satelit și ar fi bine dacă partenerii americani ar face-o”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Maria Zaharova, pentru Radio Sputnik.

Pe rețelele de socializare circulă filmări ale camerelor de supraveghere, care ar fi dovedit că este o rachetă defectă care a fost trasă chiar din Gaza.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel