Iranul lansează rachete spre Israel, afirmă IDF (Video): Iranienii ar fi lansat în jur de 200 de rachete

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Un atac iranian cu rachete asupra Israelului, la 1 octombrie 2024. Captură de ecran Channel 12 News/ The Times of Israel.
Un atac iranian cu rachete asupra Israelului, la 1 octombrie 2024. Captură de ecran Channel 12 News/ The Times of Israel.

Armata israeliană afirmă că acum au fost lansate rachete din Iran către Israel, transmite Reuters. Au fost deja activate sirenele de raid aerian în Tel Aviv și acum sirenele de avertizare sună în Ierusalim, potrivit agenției de știri. Iată o postare pe X de la Forțele de Apărare ale Israelului (IDF), în care se afirmă că toți civilii israelieni se află în adăposturi antiatomice, deoarece rachete lansate din Iran sunt îndreptate spre Israel.

Update, 21:00: Israelienilor li s-a spus că pot părăsi adăposturile după atacul iranian, potrivit The Times of Israel.

Update, 20.45: Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israelului (IDF), Daniel Hagari, a declarat cu câteva momente în urmă într-o cuvântare televizată că nu au existat rapoarte privind răniți la sol, deoarece Iranul a lansat ceea ce se crede a fi în jur de 200 de rachete.

Update, ora 20.40: SUA asistă activ Israelul în apărarea împotriva rachetelor iraniene.

Israelul amenință cu represalii împotriva Iranului pentru atacul cu rachete. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene este acum la televiziune reacționând la ceea ce țara numește „atacul grav” asupra Israelului.

 

Rachete au fost lansate din Iran către Israel, iar sirenele sună în întreaga țară, potrivit unei declarații a armatei israeliene.

Unele relatări ale presei din Israel sugerează că peste 100 de rachete au fost lansate în cadrul atacului.

 

Imaginile arată interceptarea rachetelor și bucăți de proiectile care cad deasupra Israelului. Sirenele continuă să sune în Israel pe fondul unui atac iranian cu rachete.

În cursul zilei de marți, Casa Albă a avertizat că Iranul este pe punctul de a lansa în curând un atac cu rachete balistice asupra Israelului, sporind instantaneu temerile legate de un război total în regiune.

Armata israeliană a avertizat marți că orice lansare de rachete din Iran către Israel „va avea repercusiuni”, în contextul creșterii tensiunilor regionale legate de atacurile israeliene asupra Libanului.

Avertismentul a urmat rapoartelor SUA privind un potențial atac iranian împotriva Israelului în această seară. Armata israeliană a declarat că a fost informată de guvernul american cu privire la pregătirile pentru un atac iranian.

Autoritățile iraniene nu au făcut niciun comentariu cu privire la acest raport. Armata israeliană a declarat marți dimineață că a început operațiuni terestre „limitate și țintite” în sudul Libanului.

Începând cu 23 septembrie, Israelul a lansat raiduri aeriene masive împotriva a ceea ce el numește ținte Hezbollah în Liban, ucigând peste 1 057 de persoane și rănind alte peste 2 950, potrivit Ministerului Sănătății libanez.

Mai mulți comandanți Hezbollah au fost uciși în asalt, inclusiv liderul său Hassan Nasrallah. Hezbollah este un aliat important al Iranului.

Comunitatea internațională a avertizat că atacurile israeliene din Liban ar putea escalada conflictul din Gaza într-un război regional mai amplu.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel