Publicitate
Întrebat ce intenționează să facă România pentru întărirea securității energetice și mai ales ce strategie națională avem pentru a ne redobândi statutul de independență energetică, știut fiind faptul că importăm energie electrică, președintele Klaus Iohannis a spus că ”România are o independență energetică destul de avansată în comparație cu majoritatea statelor europene”.
”Pe noi ne interesează să avem o garanție a energiei și ea să fie disponibilă pentru populație, pentru economie indiferent de ce se întâmplă. În acest sens merge întreaga politică energetică a României care va încuraja dezvoltarea unor noi sectoare, a unor sectoare care merg spre energii regenerabile din ce în ce mai mult, spre dezvoltarea unui sector serios care va folosi hidrogenul ca și sursă de energie și în paralel, evident că vom merge spre valorificarea gazului care a fost găsit în Marea Neagră.
Aceste garanții sunt oferite de cei care se ocupă de energetica românească adică de către Guvern și Parlament”, a spus președintele.
La momentul la care președintele făcea aceste declarații România producea 7.654 MW și avea un consum de 7.481 MW fiind un sold de schimb de - 119 MW.
Conform datelor furnizate de Transelectrica, România producea 2.306 MW energie hidro, 1.730 energie din cărbune, 1.415 MW energie nucleară, 1.053 MW eolian, 1.037 MW energie din hidrocarburi, 74 MW din biomasă și 69 MW energie fotovoltaică.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News