'Contăm pe sprjinul instituţiilor europene a căror prezenţă la Bucureşti în aceste zile o salut. Viitorul Uniunii Europene este unul al unităţii şi coeziunii, iar 'Iniţiativa celor Trei Mări' poate contribui concret la conturarea acesteia. La fel de relevantă pentru succesul Iniţiativei este participarea partenerilor din SUA, atât la nivel de autorităţi, cât şi al companiilor americane cu interese de afaceri în regiune. Pentru SUA, interconectivitatea regională capătă astăzi (...) şi o semnificaţie aparte economică. România este un stat adânc ancorat în cultura europeană şi un puternic susţinător al proiectului european, care în acelaşi timp a construit un parteneriat strategic puternic şi diversificat cu SUA. Suntem deci extrem de interesaţi să menţinem o relaţie transatlantică operaţională şi robustă, vitală pentru sistemul de valori al civilizaţiei occidentale. 'Iniţiativa celor Trei Mări' este o expresie a acestei abordări strategice a României, fiind o contribuţie regională la consolidarea parteneriatului transatlantic', a subliniat şeful statului român.
Klaus Iohannis a arătat că o bună cale pentru reducerea decalajului de dezvoltare economică între vechile şi noile state membre ale UE este creşterea interconectivităţii în regiunea celor trei mări, în primul rând în domeniile energiei, transportului şi digital, în special pe axa nord-sud, dar nu numai.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News