Publicitate
Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, aceste consultări vor avea loc la ora 16,45.
Astfel de consultări în format restrâns cu lideri aliaţi şi ai UE au mai avut loc pe 11, 18 şi 28 februarie.
Războiul din Ucraina
Războiul în estul Ucrainei a început la scurt timp după fuga în Rusia a preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici şi sosirea la putere la Kiev a forţelor pro-occidentale. În tot acest climat, Moscova a anexat ilegal în 2014 peninsula ucraineană Crimeea.
Rusia a susținut financiar și cu tehnică militară forțele separatiste, deși nu a recunoscut niciodată acest lucru.
Până la invazia pe scară largă din 24 februarie 2022 războiul din Ucraina s-a soldat cu peste 13.000 de morţi.
Pe data de 24 februarie 2022 Federația Rusă a declanșat cea mai mare criză de securitate de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial încoace după un atac convențional pe trei fronturi împotriva Ucrainei.
În aproape două luni de război Rusia a ratat obiectivele din prima fază a confruntări, inclusiv capturarea Kievului și schimbarea rapidă a regimului politic democrat din Ucraina. Blitzkrieg-ul rus s-a transformat într-un război de uzură cu pierderi imense de ambele părți. În tot acest climat armata rusă de ocupașie a supus populația civilă din Ucraina la atrocități fără precedent în ultimii 70 de ani.
În prezent Moscova se axează pe estul și sudul Ucrainei unde a lansat o ofensivă în încercarea de a rupe Donbasulul și a cuceri Mariupolul pentru a desăvârși culoarul terestru care să lege Crimeea de Federația Rusă.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News