Investiţie importantă în industria romană de apărare: 227 de vehicule blindate Piranha 5, construite la Uzina Mecanică Bucureşti

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Economiei, Florin Spătaru au participat marţi la ceremonia de semnare a acordului de joint-venture între Uzina Mecanică București (UMB) și General Dynamics European Land Systems Romania (GDELS Romania).

Uzina Mecanică Bucureşti va construi 227 de vehicule blindate Piranha 5, în parteneriat cu General Dynamics European Land Systems România (GDELS), a afirmat, marţi, ministrul Economiei, Florin Spătaru, potrivit Agerpres.

Ministrul Economiei a participat la ceremonia de semnare a acordului de joint-venture între Uzina Mecanică Bucureşti (UMB) şi General Dynamics European Land Systems România (GDELS), alături de premierul Nicolae Ciucă.

,,Este un moment important pentru colaborarea dintre UMB şi GDELS. Documentul ce urmează să fie semnat astăzi profilează un parteneriat strategic sustenabil între România şi Statele Unite. Fabricarea în comun a 227 vehicule blindate este un impuls excepţional pentru relansarea producţiei la UMB'', a precizat Spătaru.

Potrivit acestuia, şi alte companii private sunt implicate în acest parteneriat, ceea ce va reprezenta un start pentru industria de apărare din România.

,,Vorbeam cu reprezentanţii GDELS, care spuneau că România va deveni o casă pentru General Dynamics, lucru de care ne bucurăm cel mai mult, că parteneriatul şi de asemenea colaborarea cu toate celelalte companii din industria de apărare pot genera plusvaloare, proiecte şi produse care sunt atât de necesare în acest moment în industria de apărare şi în regiune'', a spus ministrul de resort.

 

România poate deveni exportator regional de echipamente din industria de apărare

 

,,133 de noi transportatoare urmează să fie livrate şi realizate în colaborare şi mă aştept ca UMB să-şi intensifice eforturile de a-şi dovedi capabilitatea şi calitatea resursei umane, să aducem acest standard la cel mai înalt nivel. Avem oportunităţi de dezvoltare şi proiecte care ar putea să facă din România exportator la nivel regional'', a continuat ministrul.

La rândul său, Alfonso Ramonet, preşedintele GDELS, a susţinut că acesta este doar începutul, iar compania pe care o reprezintă şi-ar dori să realizeze mai multe produse în România.

,,Avem resurse umane să construim astfel de vehicule, alături de experienţa pe care o are UMB. Nu ar fi fost posibil dacă nu am fi avut furnizori foarte buni aici, companii care şi-au asumat şi au adus tehnologie din alte părţi, precum din Canada, şi şi-au adaptat standardele. Considerăm că baza pe care o avem aici în România ne întăreşte afacerile. Considerăm România ca fiind o piaţă hub în acest moment'', a spus Ramonet. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel