Într-o rară discuție bilaterală, ministrul rus al apărării l-a avertizat pe șeful Pentagonului cu privire la furnizarea de arme către Ucraina

Muniție pentru Ucraina / Foto: Pentagon, Emma Quirk
Muniție pentru Ucraina / Foto: Pentagon, Emma Quirk

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a vorbit marți la telefon cu omologul său rus, Andrei Belousov.

Potrivit Moscovei, ministrul Belousov a avertizat Pentagonul cu privire la pericolele asociate cu livrările americane de arme către Ucraina, care planează de peste doi ani invaziei ruse. A fost prima conversație între șefii departamentelor de apărare ale celor două țări din martie trecut.

Ministrul Belousov „a subliniat pericolul unei noi escaladări a situației în legătură cu furnizarea de arme americane către forțele armate ucrainene”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, după un apel telefonic între șeful apărării.

Unul dintre subiectele conversației a fost importanța menținerii deschise a canalelor de comunicare, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Patrick Ryder, potrivit transcriptului de la Pentagon.

Potrivit părții ruse, apelul era despre „situația și dezvoltarea conflictului din Ucraina”, a informat TASS. La fel ca și Washingtonul, ea și-a amintit că a fost primul apel din martie 2023. Pentagonul a spus anterior că inițiativa a venit din partea lui Austin, iar unul dintre subiectele conversației a fost importanța menținerii deschise a canalelor de comunicare.

Relațiile dintre SUA și Rusia sunt foarte tensionate ca urmare a agresiunii ruse împotriva Ucrainei, pe care Statele Unite și alte țări occidentale o ajută să o apere într-un mod semnificativ, spre nemulțumirea agresorului rus (deși chiar Rusia a folosit de ajutorul unor state prietene - precum Belarus, Iran și Coreea de Nord - în războiul ce ține de peste 2 ani).

 

Ce a provocat reacția nervoasă a Moscovei? ATACMS pe plaja Crimeei

 

Rusia dă vina pe Statele Unite pentru atacurile efectuate de armata ucraineană împotriva trupelor ruse folosind arme americane. Luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, ca răspuns la atacul Ucrainei asupra Crimeei, a avertizat, fără a detalia, că „implicarea directă a Statelor Unite în ostilități, în urma cărora civilii ruși sunt uciși, desigur, nu poate fi fără consecințe”.

Moscova a spus că Ucraina a fost atacată cu rachete americane ATACMS. Una dintre rachetele americane ATACMS a fost lovită de o rachetă din sistemul rus de apărare aeriană (PVO) și fragmentele acesteia au aterizat pe plaja de lângă Sevastopol, unde nu existau adăposturi. mai mult, rușii își poziționează instalațiile militare în apropierea civililor, ba mai mult,  încurajează turismul în Crimeea, zonă folosită ca punct logistic pentru trupele armatei ruse din Ucraina.

Statele Unite au permis recent Ucrainei să folosească armele pe care le-au furnizat oriunde în regiunile de graniță ale Rusiei, de unde armata rusă atacă teritoriul ucrainean.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel