Instructorii occidentali sunt ținta noastră legitimă, a spus reprezentantul Rusiei la ONU

Pilot ucrainean care se antrenează în Franța pentru a pilota avioane F-16. Franța nu operează F-16, dar piloţii ucraineni urmează cursuri de pregătire pe simulatoare şi avioane scoală Alpha Jet. Sursa Foto: X/French Army - Military Operations.
Pilot ucrainean care se antrenează în Franța pentru a pilota avioane F-16. Franța nu operează F-16, dar piloţii ucraineni urmează cursuri de pregătire pe simulatoare şi avioane scoală Alpha Jet. Sursa Foto: X/French Army - Military Operations.

Statele Unite și aliații săi sunt din ce în ce mai atrași de conflictul din Ucraina și își trimit instructorii acolo, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la Națiunile Unite, Vasili Nebenzya. „Mercenarii și instructorii occidentali sunt o țintă legitimă a forțelor armate ruse”, a adăugat el la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU.

Rusia aduce la ONU subiectul instructorilor occidentali, reluând acuzele privind prezența trupelor străine pe teritoriul Ucrainei. 

Potrivit TASS, reprezentantul permanent al Rusiei la Națiunile Unite a subliniat că „în Occident apar tot mai multe necroloage despre militari de rang înalt care au dispărut în timp ce mergeau pe munte sau au murit subit în urma unui atac de cord”. Totuși, oficialul rus nu și-a susținut afirmația cu nicio dovadă.

„Ne-am avertizat în mod repetat colegii noștri occidentali despre un astfel de scenariu și consecințele acestuia”, a continuat Nebenzya. „Nu toată lumea și-a dat seama încă de starea reală a lucrurilor pe front și de perspectivele Ucrainei ca stat, dacă acest conflict are o soluție militară”, a adăugat el.

În mass-media rusă, există rapoarte repetate, dar nedovedide, că trupele ruse au lovit instalațiile militare din Ucraina unde voluntarii și instructorii occidentali lucrau sau locuiau. Franța este cel mai des menționată în acest context, mai ales după ce președintele Emmanuel Macron nu a exclus posibilitatea trimiterii de trupe în Ucraina la sfârșitul lunii februarie.

Potrivit propagandei Rusiei, Franța pregătește trupe pentru Ucraina. Șeful informațiilor externe ruse (SVR) Serghei Narîșkin a declarat că Franța deja „pregătește personal de luptă pentru a fi trimis la Kiev”. Potrivit acestuia, în prima fază ar fi trebuit să fie 2.000 de membri ai Legiunii Străine Franceze.

Serverul business-gazeta.ru susține că, potrivit Rusiei, „mercenarii francezi” luptă de mult de partea Ucrainei, iar Moscova a cerut în repetate rânduri Parisului să explice prezența oamenilor săi în instalațiile militare ucrainene. Ea l-a chemat chiar de mai multe ori pe ambasadorul francez în Rusia din această cauză, care respinge în mod repetat acuzațiile Moscovei.

Legiunea străină franceză este o unitate de elită a forțelor armate franceze.

A fost creată în 1831 ca unitate de voluntari străini, deoarece după Revoluția din iulie 1830, străinilor nu li s-a permis să servească în unitățile regulate ale armatei franceze.

Inițial, Legiunea Străină era menită să protejeze coloniile franceze, dar a participat la ambele războaie mondiale.

După prăbușirea stăpânirii coloniale franceze, existența Legiunii a fost amenințată, dar a reușit să depășească criza. În anii 1990, unitățile Legiunii Străine au servit în forțele ONU de menținere a păcii în fosta Iugoslavie sau în timpul primului război din Golf (1990–1991).

Membrii Legiunii Străine, cărora nu li se permite să servească sub numele lor real, pot solicita cetățenia franceză după 3 ani de serviciu cu „onoare și fidelitate”.

Un soldat al Legiunii Străine care este rănit în luptă pentru Franța poate aplica pentru cetățenia franceză chiar și înainte de a îndeplini perioada standard de serviciu de 3 ani.. Aceasta este în conformitate cu faimosul motto al Legiunii, conform căruia un străin devine „fiu al Franței nu prin sânge primit, ci prin sângele vărsat”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel