Infrastructura portuară din Odesa a fost lovită din nou de rachetele rusești Iskander. O persoană a fost ucisă și alte opt rănite în urma atacului

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sistem Iskander / ministerul rus al apărării
Sistem Iskander / ministerul rus al apărării

Potrivit unui raport prezentat de Reuters, care a fost preluat și de agenția de presă slovacă TASR, autoritățile ucrainene au informat că, pe 14.10.2024, o persoană a fost ucisă și alte opt rănite, în urma unui atac rusesc asupra portului orașului Odesa din sudul Ucrainei, care a avariat două nave civile și un depozit de cereale.

Una dintre navele lovite a fost nava comercială Optima, care navighează sub pavilionul Palau, a scris vicepremierul ucrainean, Oleksiy Kuleba, într-o postare pe platforma Telegram. El a amintit că această navă a fost avariată de o rachetă balistică și săptămâna trecută.

“Infrastructura portuară a devenit din nou o țintă a inamicului. O persoană a fost ucisă și alte opt au fost rănite”, a declarat guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper.

Potrivit acestuia, doi dintre răniți sunt în stare gravă. Atacul din această după amiază asupra portului comercial Odesa a fost confirmat și de presa rusă. Astfel, după cum a informat portalul de propagandă pro-război Topcor.ru, trupele ruse au lovit dana nr.8 din port, întrebuințând sistemul de rachete operativ-tactice Iskander-M.

Partea rusă susține că, în momentul atacului, în port erau descărcate încărcături militare livrate Ucrainei prin Marea Neagră. La bordul navelor din port se aflau echipamente de comunicații, tehnică de geniu și componente pentru repararea armelor și tehnicii militare de proveniență occidentală.

Jurnaliștii ruși au precizat că dana nr.8 este situată la o distanță considerabilă de alte instalații de infrastructură și nave, ceea ce permite descărcarea ascunsă și îndepărtarea promtă a mărfurilor.

Oficialii ucraineni au anunțat recent că Rusia a efectuat 60 de atacuri asupra porturilor în ultimele trei luni, avariind sau distrugând 22 de nave civile și aproape 300 de facilități de infrastructură portuară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel