Informațiile estoniene: Rușii au preluat inițiativa pe fronturile din regiunile Donețk și Luhansk

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata Rusă / faceboo, ministerul apărării
Armata Rusă / faceboo, ministerul apărării

Războiul din Ucraina a ajuns într-o fază a așa-numitului război pozițional, o încleștare care seamănă mai mult cu luptele și tacticile din Primul Război Mondial, combinate cu armele secolului 21.

O parte dintre oficialii europeni evaluează că suntem în fața unui război lung. Declarațiile de vineri ale cancelarului german Olaf Scholz au venit să întărească cele spuse de SG NATO Jens Stoltenberg care, vorbind despre războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei, a spus că este necesar să fim pregătiți  pentru o luptă lungă.

Referindu-se la ostilitățile din Ucraina, șeful adjunct al Statului Major General al Forțelor de Apărare Estoniene, colonelul Mart Vendla, a explicat că, „judecând după cifre”, Rusia a preluat inițiativa în regiunile Luhansk și Donețk, relatează ERR, preluat de media ucraineană.

”Se poate spune că Federația Rusă continuă să aibă resursele umane și echipamentele necesare pentru a menține forțele armate ale Ucrainei sub presiune constantă”, arată Wendla.

Potrivit acestuia, atacurile trupelor ruse din această săptămână au fost ceva mai intense decât de obicei, pe cele două direcții principale ale atacului — Avdiivka-Marinka și Kupiansk-Svatove-Kreminna. În medie, rușii efectuează 64 de atacuri pe zi, a spus el.

Avdiivka, obiectivul principal al rușilor

Wendla a mai spus că scopul principal al rușilor este capturarea poziției Avdiivka. Ambele părți suferă pierderi grele, dar apărarea Ucrainei rezistă, a adăugat el. Potrivit acestuia, „nu putem exclude căderea Avdiivka, dar credem că ele (Forțele de Apărare ale Ucrainei) ar trebui să poată să reziste acestei presiuni”.

Reprezentantul Forțelor de Apărare Estoniene consideră că, în următoarele două luni, utilizarea echipamentului greu pe front va fi complicată de condițiile meteorologice până când pământul va îngheța, așa că „Forțele Armate ale Ucrainei și Rusiei ar trebui probabil să-și consolideze actualul poziții înainte de începutul iernii”.

Pe 10 noiembrie, șeful administrației militare a orașului Avdiivka, Vitalii Barabaș, a declarat că în direcția Avdiivka, ocupanții ruși folosesc în principal infanterie și trag activ cu artilerie. 1.523 de persoane rămân în oraș.

 

Ce au pierdut rușii la Avdiivka

 

Potrivit Șefului Armatei ucrainene Valeri Zalujnîi, de la începutul lunii octombrie, ocupanții ruși au pierdut aproximativ 10 mii de militari în atacurile asupra Avdiivka.

Potrivit lui Zalujnîi, în această perioadă soldații ucraineni au distrus peste 100 de tancuri rusești, alte 250 de vehicule blindate, aproximativ 50 de sisteme de artilerie și 7 avioane Su-25.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel