Acest lucru a fost anunțat de vicepreședintele turc Fuat Oktay în cadrul unui discurs ţinut cu prilejul Marii Adunări Naționale a Turciei. Oktay a declarat că ANKA-3 MİUS (sistemul de avioane de luptă fără pilot) este un proiect de nouă generație.
"ANKA-3 va deschide o nouă pagină în domeniul avioanelor fără pilot la bord'', a spus Fuat Oktay,
În cadrul discursului său în fata Marii Adunări Naționale a Turciei, Oktay a făcut referire, de asemenea, la cele mai recente progrese tehnologice înregistrate de industria de apărare turcă. Oktay a declarat că avionul de luptă fără pilot Kizilelma, car și alte UAV-uri de luptă vor schimba domeniul apărării.
De asemenea, el a afirmat că Forțele Armate Turce vor primi primele sisteme de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune Siper, Karaok, Bozdoğan și Gökdoğan și că vehiculele blindate de asalt amfibiu (ZAHA), vehiculele pentru misiuni de deminare PARS 66, vehiculele blindate de luptă ZMA și vehiculele VURAN vor intra pentru prima dată în inventarul Forțelor Armate Turce.
Despre platforma TIUS (Unmanned Aircraft System), cunoscută ulterior sub numele de ANKA-3, se cunosc puține lucruri. Există doar multe așteptări și o imagine grafică mai vechi publicată de TAI.
Sistemul, care este dezvoltat pe baza experienței acumulate cu dronele din clasa ANKA, este așteptat să fie prezentat în prima jumătate a anului 2023. Una dintre așteptările pentru ANKA-3 este că va putea opera în tandem cu viitorul avion de luptă al Turciei, TF-X (MMU în limba turcă), o altă platformă care este fabricată de Turkish Aerospace Industries.
Industria turcă de apărare depune eforturi susținute pentru a replica succesul său global cu dronele Bayraktar TB-2 și ANKA în domeniul avioanelor de luptă fără pilot. În acest context, a fost dezvăluit faptul că, pe lângă Bayraktar
Turcia utilizează deja activ sistemele de drone ANKA MALE, dezvoltate de TAI, în cadrul proiectului ANKA-1. Sistemele de drone Anka, care vin în trei variante cunoscute sub numele de ANKA-A, ANKA-B și ANKA-S, au fost, de asemenea, exportate în trei țări: Tunisia, Kazahstan și Malaezia. AKSUNGUR, care a fost dezvoltat pe paza vehiculelor aeriene fără pilot ANKA MALE, în cadrul proiectului ANKA-2, este utilizat în prezent în mod de către Marina turcă, de catre Forțele aerieneTurce și de catre Serviciul turc de Informatii (MİT).
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News