Industria rusă de armament încă poate achiziţiona tehnologie occidentală: Aproximativ o mie de componente străine au fost descoperite în armele rusești

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rusia a reorganizat un lanţ de achiziții și furnizare a componentelor străine pentru industria sa militară. Acest lanţ de aprovizionare include, în special, componente electronice produse de mari companii occidentale. The International Working Group on Russian Sanctions, care elaborează recomandări privind sancțiunile împotriva Federației Ruse, precizează că furnizarea acestor componente către industria militară rusă se face prin intermediul unor țări terțe.

În componenţa armelor și echipamentele rusești, pe care ruşii le-au folosit pe tot parcursul războiul împotriva Ucrainei, au fost identificate 1.057 de componente străine produse de 155 de companii, inclusiv din țările aliate ale Ucrainei, și anume cele americane, potrivit raportului.

Cercetarea a scos la iveală faptul că industria de apărare rusă utilizează componente esenţiale, produse de companii occidentale, în următoarele arme și echipamente: rachete de croazieră Iskander-K și Calibre; UAV-uri ("Orlan" și "Korsar"); vehicule blindate; sisteme de artilerie; tancuri Т-72 modernizate, rachete pentru sistemele Tornado-G MLRS; vehicule Typhoon-K; elicoptere şi sisteme de război electronic.

Componentele critice includ cipuri, microprocesoare, tranzistori, dispozitive de stocare a datelor, condensatori, transmițătoare etc.

Companiile americane Analog Devices, Texas Instruments, Microchip Technology, Intel Corporation, AMD și germanele Infineon Technologies, alături de coreeanul Samsung, produc majoritatea acestor componente.

În 2022, exportul de componente critice din Statele Unite către Rusia, fabricate de Intel Corporation, a depășit 700 de milioane de dolari.

În ciuda sancțiunilor impuse Rusiei de către țările occidentale, importurile acestor componente de către industria rusă de armament pare că nu poate fi oprit. Rusia importă aproape toate aceste componente electronice prin intermediul țărilor care nu i-au impus sancțiuni.

Aceste produse provin în principal din China, dar o mică parte dintre vânzători se află și în Uniunea Europeană, Coreea de Sud, Vietnam și Turcia.

Documentul notează că, în 2022, Rusia a cumpărat componente de provenienţa occidentală în valoare de 2,9 miliarde de dolari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel