Industria poloneză de apărare va crește producția de obuzele de artilerie. Polonia țintește și o fabrică pentru rachetele K239 Chunmoo, ”omologul” Himars

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Producția obuzelor de artilerie DM121 de 155 mm. Sursa foto: Rheinmetall
Producția obuzelor de artilerie DM121 de 155 mm. Sursa foto: Rheinmetall

DefenseRomania se află în Polonia, unde participă și la Expoziția internațională a Industriei de Apărare (MSPO) de la Kielce, la invitația și cu sprijinul Ambasadei Poloniei la București".

Anunțurile pentru industria poloneză de apărare se succed cu repeziciune la Expoziția internațională a Industriei de Apărare de la Kielce.

Așa cum arăta și DefenseRomania, zilele trecute polonezii anunțau un parteneriat cu americanii de la General Dynamics Land Systems (GDLS) pentru cooperare industrială privind tancurile M1 Abrams, fiind preconizat că Polonia va deveni centru regional pentru tancurile Abrams. De asemenea, polonezii au prezentat la MPSO drona Warmate 50, o dronă cu raza de acțiune de peste 1.000 de kilometri.

Varșovia intenționează să impulsioneze producția de proiectile de artilerie de 155 mm

„Ambiția noastră... este să avem capacitatea de a reface depozitele poloneze în paralel cu obținerea unei capacități complete și independente de a produce muniție în Polonia, în termen de cinci până la opt ani”, a declarat pentru Reuters Maciej Idzik, membru al consiliului de administrație al Polish Armaments Group (PGZ), deținut de stat.

Polonia nu are capacitatea de a produce obuzele de la zero, acestea fiind asamblate cu componente achiziționate.

Maciej Idzik, a spus că PGZ mai are nevoie de 24 de luni pentru a lansa producția tuturor pieselor necesare și își propune să poată produce aproximativ 100.000 de unități pe an.

Unul dintre elementele care lipsesc din capacitatea Poloniei este capacitatea de a produce propulsorul multi-bază (un combustibil utilizat pentru propulsarea proiectilelor care este compus din mai multe ingrediente active). 

Polonia analizează două opțiuni: fie să achiziționeze tehnologia necesară producției, fie să înființeze o societate în comun cu un producător consacrat.

 

Fabrică de rachete pentru K239 Chunmoo

 

Tot zilele acestea, compania poloneză WB Group a semnat un memorandum de înțelegere cu compania coreeană Hanwha Aerospace pentru a construi în Polonia o nouă fabrică de muniție pentru rachete.

Deocamdată, aici vor fi fabricate rachete, probabil, pentru lansatoarele K239 Chunmoo, numite Homar-K în versiunea poloneză.

Nu este clar dacă producția este destinată exclusiv armatei poloneze sau rachetele vorfi furnizate și armatei Republicii Coreea, arată Defence24.

Din perspectivă securitară, aceste acorduri reprezintă o realizare semnificativă, deoarece implementarea sa va asigura Poloniei o autonomie sporită în ceea ce privește producția unei mari părți din muniția pentru rachete și muniție de artilerie.

Tot publicația poloneză notează că cea mai mare problemă ar putea fi alegerea unei locații în care comunitatea locală să fie de acord să producă rachete, acceptând nu numai beneficiile asociate (de exemplu noi locuri de muncă), ci și anumite provocări, precum riscurile asociate unei facilități care produce muniție, în special din perspectiva exploziilor și a altor accidente industriale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel