Industria germană de apărare se pregătește să producă secțiuni centrale de fuzelaj pentru F-35A

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Foto: F-35, pe linia de producție / Lockheed Martin
Foto: F-35, pe linia de producție / Lockheed Martin

Compania germană Rheinmetall se pregătește să producă secțiuni de fuzelaj central pentru avioanele de luptă F-35A. Compania a început instruirea personalului ca parte a unui program de pregătire a instalațiilor sale pentru participarea la producția de componente pentru avioanele de luptă F-35A. Producția este planificată să fie organizată în Weeze la AERO-Bildungs GmbH.

În prezent, această întreprindere este un partener al companiei americane Northrop Grumman, care contribuie, de asemenea, la formarea personalului pentru pregătirea sa tehnică de bază.

Trebuie remarcat faptul că industria locală germană de apărare încearcă să își mărească cota de participare la acest proiect, ca parte a achiziției de avioane de luptă F-35A pe care Ministerul german al Apărării o face pentru Fortele Aeriene Germane

AERO-Bildungs GmbH și-a început activitatea în aprilie 2024, permițând Germaniei să implementeze rapid capabilități pentru a participa la programul F-35A.

Punerea în funcțiune a AERO-Bildungs GmbH începând cu aprilie 2024 a fost primul pas către integrarea în continuare a companiilor germane în lanțul de livrare și aprovizionare F-35A. Acesta subliniază angajamentul grupului tehnologic din Duesseldorf de a crește valoarea adăugată germană în cadrul programului.

În 2023, Northrop Grumman a plasat o comandă către Rheinmetall pentru a produce peste 400 de secțiuni de fuzelaj central.

Acest lucru a devenit posibil deoarece acest tip de avion de luptă a fost comandat pentru Forțele Aeriene Germane ca parte a programului de înlocuire a avioanelor de atac Panavia Tornado.

În primul rând, acest lucru s-a datorat faptului că avionul de luptă F-35A a fost certificat pentru a utiliza arme nucleare. Avionul de luptă multirol F-35A a primit certificarea pentru a transporta o bombă nucleară B61-12.

Oficial, unele F-35A vor putea acum să transporte B61-12, făcând din avionul de vânătoare o aeronavă cu dublă utilizare care poate transporta atât arme convenționale, cât și nucleare.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel