Racheta, care folosește un motor cu combustibil solid în trei trepte, este destinată folosirii focoaselor nucleare, într-un eventuală confruntare militară.
Potrivit ministerului indian al apărării, testul se încadrează în politica Indiei de a avea o „descurajare minimă credibilă”, care stă la baza angajamentului „fără prima utilizare” a unei arme nucleare.
Lansarea cu succes a rachetei, construită de Organizația de Cercetare pentru Dezvoltarea Apărării (DRDO - Defence Research Development Organisation), a avut loc în contextul unui conflict la granița cu China, în provincia Ladakh din nordul țării, informează publicația India Today.
Este cel de-al optulea test al rachetei Agni-5, primul având loc în 2012, iar precedentul în urmă cu trei ani.
Comentariul autorului: Potrivit mass-media indiene, după testul din decembrie 2018, racheta ar fi fost introdusă în înzestrarea Forțelor Armate, dar fără să fie declarată operațională. Testul de miercuri, 27 octombrie, intră în categoria “user trial” (încercare a utilizatorului), ceea ce semnifică o verificare executată de armata indiană, racheta urmând să fie declarată operațională, în scurt timp.
Cu o rază de acțiune de 5.000 de km, racheta Agni-5 poate lovi, din bazele situate în centrul și sudul Indiei, ținte militare de pe întreg teritoriul Chinei.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News