Incident în Zona Demilitarizată: Soldați nord-coreeni au trecut frontiera pentru scurt timp, forțând Armata Coreei să tragă focuri de avertisment

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata Coreei de Sud, sursă foto: Ministerul Apărării de la Seul
Armata Coreei de Sud, sursă foto: Ministerul Apărării de la Seul

Soldați nord-coreeni au traversat duminică pentru scurt timp frontiera cu Coreea de Sud, determinând armata sud-coreeană să tragă focuri de avertisment, a anunțat marți Statul Major sud-coreean (JCS), potrivit AFP.

"Militari nord-coreeni care operau în interiorul Zonei Demilitarizate (DMZ) pe frontul central au trecut temporar linia de demarcație militară. După ce armata noastră a transmis mesaje de avertizare și a tras focuri de avertisment, aceștia s-au retras spre nord", a precizat JCS într-un comunicat.

"După retragerea imediată a soldaților nord-coreeni în urma focurilor noastre de avertisment, nu au fost observate mișcări neobișnuite", a adăugat JCS.

Zona Demilitarizată (DMZ), care separă Coreea de Nord și Coreea de Sud, are o lățime de patru kilometri și este puternic fortificată. Linia de demarcație din mijlocul zonei este marcată doar cu panouri simple. În această zonă au loc ocazional ciocniri între patrulele celor două țări.

Incidentul de duminică survine într-un context de tensiuni crescute între cele două Corei. Phenianul a lansat recent sute de baloane încărcate cu deșeuri către sud, ca răspuns la propaganda anti-regim desfășurată de activiști sud-coreeni prin pliante și stick-uri USB.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel