Încă un nume greu din Ministerul Apărării a fost arestat în Rusia. Dmitri Bulakov a ocupat funcția de adjunct al ministrului timp de 14 de ani

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Federația Rusă a anunțat, pe 26.07.2024, că fostul adjunct al ministrului apărării, Dmitri Bulgakov, a fost reținut și arestat la Moscova, în cadrul unui dosar penal de corupție.

,,FSB, împreună cu Ministerul de Interne și Comitetul de Investigații din Federația Rusă, l-au reținut pe fostul adjunct al ministrului apărării, general de armată D.V Bulgakov, și l-au plasat în Centrul de Detenție preventivă PKU-2 al Serviciului Federal al Penitenciarelor, într-un dosar penal de corupție”, se arată într-un comunicat al Serviciului de presă al FSB, preluat de agenția Interfax.

Departamentul nu a precizat statutul procedural al lui Bulgakov sau alte detalii ale cazului, menționând că ,,se desfășoară acțiuni de investigație și măsuri operaționale pentru a stabili cauzele și condițiile care au contribuit la activitățile ilegale”.

La rândul său, reprezentantul oficial al Comitetului de Investigații, Svetlana Petrenko, a declarat vineri că “se desfășoară acțiunile de investigație necesare cu persoana implicată”.

,,Departamentul Principal de Investigații din cadrul comitetului instrumentează un dosar penal de corupție, în care împotriva lui Dmitri Bulgakov a fost luată măsura preventivă sub formă de detenție”, a precizat Petrenko.

Bulgakov a ocupat postul de adjunct al ministrului apărării în perioada 2008-2022, iar în anul 2016 a primit titlul de “Erou al Federației Ruse”.

Potrivit informațiilor oficiale, Bulgakov a condus timp de mulți ani logistica Forțelor Armate, fiind responsabil cu sistemul de asigurare tehnico-materială, cu activitățile de organizare a procesului de furnizarea a armamentelor la trupe, a echipamentelor și materialelor militare, precum și cu depozitarea, operarea, modernizarea, repararea și eliminarea acestora.

Comentariul autorului: Dmitri Bulgakov este al șaselea oficial de rang înalt din cadrul armatei ruse, care a fost arestat în ultimele luni într-un caz de corupție, dar probabil cel mai greu nume de pe această listă.

Epurările au început pe 23.04.2024, când a fost reținut un alt adjunct al ministrului apărării, Timur Ivanov, responsabil pentru organizarea administrării proprietăților, staționarea trupelor, locuințele și sprijinul medical al Forțelor Armate, precum și pentru achizițiile din cadrul comenzilor de stat pentru apărare.

Au urmat șeful Direcției Principale Personal din cadrul Ministerului Apărării, Yuri Kuznetsov (14.05), fostul comandant al Armatei 58 arme întrunite, general maior Ivan Popov (21.05) și șeful Direcției Principale Comunicații a Forțelor Armate ale Federației Ruse și locțiitor al șefului Statului Major General, general locotenent Vadim Shamarin (23.05).

Bulgakov, în vârstă de 69 de ani, a fost demis din funcția de adjunct al ministrului apărării pe 24.09.2022, după care a primit o altă funcție neprecizată în cadrul Forțelor Armate. Înlocuirea sa a avut loc în plină campanie de mobilizare a circa 300.000 de rezerviști pentru consolidarea trupelor participante la conflictul din Ucraina, după ce ofensiva rusă a întâmpinat dificultăți majore, trupele pierzând controlul asupra unor teritorii cucerite anterior.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel