Încă trei F-16 olandeze au aterizat în România (Foto). Olandezii au aproape o escadrilă de F-16 la Centrul de pregătire de la Baza 86 Borcea

F-16 olandeze la Baza 86 Aeriană Borcea, parte a Centrului de instruire din România. Photo source: ROAF
F-16 olandeze la Baza 86 Aeriană Borcea, parte a Centrului de instruire din România. Photo source: ROAF

Alte trei avioane F-16 Fighting Falcon cu simplă comandă au aterizat la Baza Aeriană 86 din Borcea. 

Anunțul a fost confirmat chiar de ROAF - Forțele Aeriene Române. 

„Încă trei aeronave F-16 Fighting Falcon, simplă comandă, ale Forţelor Regale Olandeze au aterizat astăzi, 19 iunie, în Baza 86 Aeriană “Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” din Feteşti.

Aeronavele vor deservi Centrului de Instruire înfiinţat ca urmare a colaborării dintre Ministerul Apărării Naţionale, prin Forţele Aeriene Române şi Ministerul Apărării din Ţările de Jos, prin Forţele Aeriene Regale Olandeze, în parteneriat cu Compania Lockheed Martin şi cu sprijinul Regatului Danemarcei, stat coordonator alături de Ţările de Jos, a Coaliţiei Internaţionale F-16”, anunță ROAF.

Imagini foto cu cele trei avioane F-16 olandeze care au aterizat la Borcea pentru a fi parte a Centrului de instruire din România; sursă foto ROAF

1. F-16 oland... (f-16-olanda-romania-centru-borcea_43052100.jpg)

2. F-16 oland... (f-16-olanda-romania-fetesti-borcea_13772400.jpg)

3. F-16 oland... (f-16-olanda-romania-borcea_14081400.jpg)

Centrul de pregătire F-16 de la Baza 86 Aeriană Borcea a fost ridicat într-un timp record de doar câteva luni, cu implicarea directă a aliaților României, în special Olanda, și a producătorului Lockheed Martin, care au asigurat transferul tehnologic în țara noastră. România a pus la dispoziție infrastructura.

Așa cum preciza chiar azi, pe surse interne DefenseRomania, la Borcea erau până acum câteva ore 11 avioane F-16 Fighting Falcon olandeze destinate Centrului de pregătire. Cu cele trei care au aterizat azi, olandezii au la Centrul de pregătire din România 14 avioane F-16. Ele vor deservi nu doar piloților români, cât și celor ucraineni care vor începe curând pregătirea aici.

 

Vin primii piloți ucraineni de F-16 în România. Detalii privind numărul lor și stadiul pregătirii din România

 

DefenseRomania anunța chiar azi, citând presa internațională, că în următoarea perioadă vor ajunge în România piloții ucraineni. 

E vorba de 10 piloți ucraineni, cu vârste cuprinse între 21 și 23 de ani. 

Acest lot de piloți ucraineni se află deja de șase luni în Franța. Înainte ei au efectuat o primă etapă de pregătire în Marea Britanie. Pe insulă ei au zburat inițial pe GROB 115, iar în Franța pe avioane de antrenament Alpha Jet, produse de Dassault Aviation. În România îi așteaptă F-urile la Borcea.

CITEȘTE ȘI: Ajunge următorul lot de avioane F-16 în România. F-urile vor ateriza la sediul noii Escadrile 48 Vânătoare de la Câmpia Turzii

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel