Încă o întâlnire de taină cu comandanții militari. Putin îi acordă în continuare credit generalului Gherasimov la conducerea agresiunii militare din Ucraina

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul de presă de la Kremlin a anunțat că, pe 24.08.2024, președintele rus, Vladimir Putin, s-a întâlnit cu conducerea Grupării întrunite de forțe din zona ''operației militare speciale'' (n.a. termenul oficial folosit de Rusia pentru invazia sa în Ucraina), la unul dintre punctele de comandă al Ministerului rus al Apărării.

Cu această ocazie, șeful statului rus a audiat rapoarte ale șefului Statului Major Genral (SMG) al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Valeri Gherasimov, și șefului Direcției principale operații din cadrul SMG, Serghei Rudsky.

,,Ofițerii superiori i-au raportat președintelui despre contracararea forțelor inamice care invadează teritoriul regiunii Kursk și măsurile luate pentru distrugerea acestora, precum și despre rezultatele actuale ale operației militare speciale”, se arată într-un comunicat al Serviciului de presă al Kremlinului, preluat de agențiile de presă Interfax și Tass.

Oficialii de la Moscova au prezentat un scurt material video realizat în timpul întâlnirii președintelui cu comandanții militari. Din acesta rezultă faptul că generalul Gherasimov i-a prezentat șefului statului un raport detaliat asupra situației din teren. Putin a ascultat cu atenție raportul comandantului armatei și a dat instrucțiunile necesare.

Partea rusă reamintește faptul că “provocarea armată” a Kievului și atacul Forțelor Armate ale Ucrainei asupra regiunii Kursk a început pe 06 august. În regiune este în vigoare un regim federal de urgență, iar amenințarea pericolului unui atac cu rachete a fost declarată în mod repetat în zonă.

Peste 100.000 de locuitori au fost evacuați din regiune, iar pentru aceștia au fost deschise centre de cazare temporară în alte regiuni. Potrivit Ministerului rus al Apărării, Kievul a pierdut peste 5.500 de militari și 71 de tancuri în timpul “aventurii” sale din regiunea Kursk. Forțele ruse continuă să distrugă unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei.

Comentariul autorului: Probabil că întâlnirea președintelui rus cu comandanții militari a avut loc la Comandamentul Regiunii Militare Sud din Rostov pe Don, acolo unde se află amplasat Statul major al Grupării întrunite de forțe care participă la operația militară specială.

În mod surprinzător, se remarcă absența de la întâlnire a ministrului rus al apărării, Andrei Belousov, care conduce și Consiliul de coordonare pentru probleme de securitate militară în zonele de frontieră ale regiunilor Belgorod, Bryansk și Kursk, creat pentru contracararea incursiunii militare a armatei ucrainene pe teritoriul Federației Ruse.

Această situație demonstrează faptul că, în pofida unor eșecuri înregistrate în ultimele luni, care au culminat cu intrarea surprinzătoare a trupelor ucrainene pe teritoriul rus, Vladimir Putin are în continuare cea mai mare încredere în generalul de armată Valeri Gherasimov, căruia îi acordă credit la conducerea operației militare speciale. Acesta comandă structurile participante la invazia militară din Ucraina începând din 11 ianuarie 2023. Anterior, la conducerea operației militare speciale s-au aflat mai mulți generali ruși, care s-au rotit la intervale de câteva luni, după modelul aplicat anterior în Siria, începând din anul 2015.

Menținerea generalului Gherasimov pentru o perioadă atât de lungă la conducerea trupelor din Ucraina este una oarecum surprinzătoare, mai ales că, între timp, a fost înlocuit din funcție chiar și fostul ministru rus al apărării, Serhei Șoigu, considerat unul dintre apropiații președintelui Vladimir Putin.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel