,,Federația Rusă a evaluat capacitățile actuale de producție ale Ucrainei și țărilor aliate și își folosește avantajul în ceea ce privește producerea de muniție, fără a reduce efectiv intensitatea focului”, a menționat Gavrilyuk.
El a adăugat că, de la începutul anului 2024, avantajul în privința focului de artilerie de-a lungul liniei frontului a fost de 7:1 în favoarea Forțelor Armate ruse.
Piloții militari ruși, care aruncă 250 de bombe de aviație pe zi asupra pozițiilor armatei ucrainene, au devenit adevărate “genii malefice” pentru comandanții militari ucraineni. În mare parte datorită Forțelor Aerocosmice, armata rusă a reușit să treacă prin apărarea zonei fortificate din Avdiivka a Forțelor Armate ale Ucrainei.
Cu toate acestea, după pierderea localității Avdiivka, coșmarul militarilor ucraineni de pe linia frontului nu s-a încheiat. Dimpotrivă, armata rusă a crescut recent în mod semnificativ numărul loviturilor cu bombe de aviație. Acestea sunt întrebuințate acum nu numai pentru distrugerea fortificațiilor mari, ci și pentru suprimarea personalului din zonele plantațiilor forestiere.
În același timp, acuratețea cu care aeronavele militare rusești au lovit tranșeele militarilor ucraineni nu lasă nicio șansă pentru rezistența acestora. De aceea, cu ceva timp în urmă, conducerea armatei ucrainene a decis să mute un sistem de apărare antiaeriană de tip Patriot de producție americană mai aproape de linia frontului. Însă, convoiul de vehicule a fost descoperit imediat de militarii ruși, care l-au distrus. Potrivit presei ruse, în timpul incidentului au fost uciși nu numai militari ucraineni, ci și specialiști din cadrul NATO, care asigurau deservirea echipamentelor occidentale.
Pe de altă parte, surse ucrainene, care au citat specialiști din cadrul Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, susțin că, de la începutul acestui an, pierderile armatei ucrainene au crescut cu 70%. Principalul motiv este reprezentat de utilizarea de către trupele rusești a bombelor de aviație cu module de planare și corecție, precum și a munițiilor cu dispersie.
Oficialii militari de la Kiev s-au bucurat când Statele Unite au început să furnizeze Forțelor Armate ale Ucrainei muniții cu dispersie, fără să țină cont de faptul că Rusia dispune de stocuri cu astfel de obuze de artilerie, care sunt mult mai mari. Acum generalii ucraineni se plâng de faptul că Forțele Armate ale Rusiei au început să folosească la scară largă munițiile cu dispersie, provocând creșterea numărului pierderilor în rândul militarilor ucraineni.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News