În România se vor fabrica, asambla și întreține dronele Hermes

Eduard Pascu |
Data publicării:

Una dintre marile companii de pe piața mondială care produce vehicule aeriene fără pilot a anunțat că va deschide în România o linie de asamblare și centru de mentenanță a acestora. 

Compania Elbit Systems, căci despre ea este vorba, produce în momentul de față componente pentru vehiculele aeriene fără pilot la o facilitate din Bacău. Societatea intenționează să deschidă la Craiova o linie de asamblare iar la București un centru de mentenanță a acestora. Această linie de asamblare va produce pentru clienți externi, dar și pentru România. Anunțul vine în contextul în care MApN și-a manifestat intenția de achiziționa, cât mai repede vehicule aeriene fără pilot. Dacă anunțul companiei se va concretiza atunci aceasta ar fi a treia linie de asamblare de UAS din afara Israelului.

Avioane Craiova și Romaero au semnat în luna mai un memorandum de cooperare cu compania israeliană Elbit Systems în perspectiva achzițiilor făcute de MApN, iar cel puțin în parte dronele vor fi fabricate în România. Grupul israelian va face transfer tehnologic către companiile românești.

Planuri mai vechi ale Armatei Române indicau nevoia a nouă drone.

În comparație cu alte firme care fabrică drone, compania israeliană folosește în prezent forța de muncă din România, iar la Măgurele unde societatea a dezvoltat un centru de excelență sunt produse echipamente electronice pentru avioanele de generația a IV-a și a V-a.

Compania are în portofoliu două drone tactice Hermes 450 și Hermes 900, dar și alte tipuri de vehicule aeriene fără pilot cu utilizare în viața civilă sau militară.

 

Despre Elbit Systems în România

 

Elbit Systems operează în România de 27 de ani, fiind un furnizor tradițional al Ministerului Apărării Naționale, în strânsă colaborare cu companii din industria locală către care a făcut transfer de tehnologie. A participat ca furnizor principal la programe majore de modernizare a armatei române: pentru forțele aeriene - (MIG-21 LanceR, PUMA-Socat, IAR-99 Șoim, EW-C130), pentru forțele terestre (LAROM, Piranha), pentru forțele navale (Puma-Naval și simulatoare navale), etc.

Pentru a onora contractele încheiate cu Ministerul Apărării Naționale, Elbit Systems, în calitate de acționar unic a pus bazele a patru unități de producție românești:

Simultec (Măgurele) - Produce simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, dezvoltă programe software și integrare hardware.

A/E Electronics (Bacău) - Produce și testează subansamble electronice, cu destinație militară și civilă

Elmet (Bacău) - Produce sisteme și subsisteme electromecanice, printre care și turele cu echipaj și telecomandate (12,7mm/25mm/30mm)

Elmet Măgurele - Unitate de producție pentru sisteme terestre care va funcționa ca centru de producție și integrare pentru turelele și stațiile de luptă contractate de Elbit Systems în cadrul unor programe locale, dar și ca hub regional conceput să acopere cererea de astfel de sisteme pentru alte țări.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel