În România, la granița cu Ucraina, a fost dislocat un sistem de interceptare a dronelor ruseşti

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă

România a desfășurat un sistem antidronă în zona Deltei Dunării, în apropiere de granița cu Ucraina. Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat acest lucru ieri. În prezent, acest sistem este în curs de îmbunătățire prin adăugarea de noi echipamente speciale.

„Sistemul antidronă este 'in place', cum se spune, funcţionează. Noi avem dotări antidronă care sunt poziţionate deja. Unele provin din unităţi armate din România, altele provin de la aliaţi şi vom continua'', a declarat președintele României.

Iohannis a subliniat că sistemul de contracarare a avioanelor fără pilot instalat funcționează bine și monitorizează potențialele amenințări. El a adăugat că radarele sunt acum capabile să detecteze ținte aeriene la o altitudine mult mai mică decât înainte, aproape deasupra solului.

,,În momentul de faţă, există un aliniament foarte bun şi la radare s-a coborât. Ştiţi că a fost iniţial o problemă, că radarele detectau numai ce este peste 600 de metri. Acum s-a coborât foarte mult, aproape până în zona solului, a detaliat şeful statului, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, îmbunătățirea continuă a sistemului va preveni incidentele cu căderea resturilor de drone folosite de Federația Rusă pentru a ataca regiunea Odesa din Ucraina.

,,Continuăm să îmbunătățim sistemul pentru că trebuie să evităm astfel de incidente", a spus Iohannis.

Așa cum am mai relatat, România va primi acest sistem ca parte a unor acorduri între guvernele mai multor țări partenere și cu acordul NATO.

Anterior, România a înregistrat mai multe incidente în care dronele s-au prăbușit în timpul atacurilor rusești care vizează infrastructura portuară ucraineană de la Dunăre, în special porturile Reni și Ismail.

Ministerul român al Apărării a ajuns la concluzia că dronele au căzut pe teritoriul României din greșeală. Potrivit informaţiilor oferite până acum de MApN, ar fi vorba de drone rusești doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel