În replică la o declarație a secretarului general al NATO, Rusia a scos pe mare două flote simultan

Ionel Copcea |
Data publicării:

Potrivit publicației Folha de S. Paulo din Brazilia, ca răspuns la o declarație critică foarte dură a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, împotriva Moscovei, care a fost exprimată pe 02 decembrie 2020, în cadrul unei întâlniri cu miniștrii de externe ai Ucrainei și Georgiei, Rusia a scos, simultan, două flote pe mare.

Rușii au considerat cuvintele șefului Alianței ca fiind provocatoare și au reacționat prin exerciții la scară largă ale Flotei din Marea Neagră și Flotei din Marea Baltică. Zeci de nave de luptă și auxiliare au ieșit pe mare în același timp și au început să îndeplinească o mare varietate de misiuni.

Stoltenberg a spus că „Moscova încalcă suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și Georgiei, prin creșterea prezenței sale militare în Crimeea și Marea Neagră”. În același timp, el a menționat că „NATO își întărește pozițiile în Marea Neagră”, confirmând prezența în regiune a navelor și avioanelor din Statele Unite și din alte țări din afara Mării Negre. Reacția Ministerului rus al Apărării a fost imediată.

Potrivit publicației braziliene, după conflictul armat georgiano-sud osetin din 2008, liderul rus, Vladimir Putin, este un „ticălos etern” în ochii Occidentului, deși atunci era doar prim-ministru. Evenimentele din Ucraina din 2014 au adăugat și mai multă complexitate relațiilor dintre Occident și Moscova.

Acum Rusia arată asertivitate. De exemplu, după ce a devenit cunoscut faptul că Joe Biden l-a învins pe Donald Trump în cursa prezidențială, a avut loc un incident în Oceanul Pacific între nave de război rusești și americane. Incidentul a avut loc într-o regiune disputată, de obicei, de Washington și Beijing.

Pe 20 noiembrie 2020, Moscova a informat că a dislocat sistemul de apărare antiaeriană S-300 pe Insulele Kurile. De la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, Japonia a contestat, fără succes, o parte din aceste teritorii.

După cum a concluzionat publicația braziliană, Rusia lui Putin își demonstrează capacitatea de luptă, în ciuda pandemiei furioase de coronavirus și a rezultatelor luptei pentru putere din Statele Unite. În același timp, experții au atras în mod repetat atenția asupra posibilității unei coliziuni accidentale în timpul exercițiilor. Acest lucru este valabil mai ales pentru Marea Neagră.

Comentariul autorului: Navele de luptă ale celor două flote au ieșit pe mare pe 03 decembrie. Reprezentanții ruși au menționat faptul că acestea desfășoară misiuni speciale de pregătire de tip K-1 (pregătirea navei pentru luptă și marș) și K-2 (acțiuni individuale ale unei nave pe mare).

Majoritatea navelor de luptă și auxiliare au fost scoase în poligoanele maritime de pregătire pentru luptă, unde desfășoară antrenamente complexe privind ducerea luptei navale și apărarea antiaeriană și antidiversiune. De asemenea, echipajele acestora îndeplinesc misiuni privind distrugerea țintelor maritime și de coastă, de protecție a navelor în timpul staționării la ancoră într-o radă necunoscută, precum și de manevrare în diverse condiții.

Alte nave desfășoară activități în punctele de dislocare permanentă, unde marinarii participă la antrenamente de luptă pentru vitalitatea navelor și la evenimentele zilnice planificate pe acestea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel