În plin război, Gaza este amenințată de un virus periculos care ar produce un dezastru sanitar. Prezența virusului a fost confirmată de Ministerul israelian al Sănătății

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
Urmările bombardamentelor IDF în Gaza
Urmările bombardamentelor IDF în Gaza

Ministerul Sănătății din Gaza controlat de Hamas a anunțat joi că testele au arătat prezența virusului care provoacă poliomielita în mai multe mostre de apă uzată din Fâșie, avertizând asupra riscului unui "dezastru sanitar".

Ministerul a declarat într-un comunicat: "Rezultatele testelor efectuate pe mostre de ape uzate în coordonare cu UNICEF au arătat prezența virusului care provoacă poliomielita".

Poliomielita este o boală virală care este în prezent endemică doar în două țări: Pakistan și Afganistan.

Ministerul a adăugat că această descoperire "în apele uzate care curg între corturile strămutaților" din fâșia palestiniană "prefigurează un adevărat dezastru sanitar și expune mii de locuitori la riscul de a contracta această boală".

După 9 luni de război în Fâșia Gaza, pompele de canalizare din Deir al-Balah, în centrul Fâșiei, au încetat să funcționeze, marți, din cauza lipsei de combustibil, a anunțat municipalitatea. Canalizarea stagnantă și grămezile de gunoi și moloz constituie un "mediu propice pentru răspândirea diferitelor epidemii", a anunțat ministerul, solicitând "încetarea imediată a agresiunii israeliene".

La rândul său, Ministerul israelian al Sănătății a informat într-un comunicat că prezența virusului poliomielitei "tip 2" a fost descoperită în probele de apă uzată din Gaza.

Potrivit site-ului web al Organizației Mondiale a Sănătății, această tulpină a fost eliminată în 1999.

Ministerul a precizat că aceste mostre "au fost testate într-un laborator israelian acreditat de Organizația Mondială a Sănătății", ceea ce "crește îngrijorarea cu privire la prezența virusului în regiune". Acesta a menționat că "monitorizează" situația pentru a preveni răspândirea "riscului de infecție în Israel".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel