”În noul pachet pentru Kiev vom trimite Samp-T”. Italia a decis să transfere Ucrainei sistemul antiaerian Samp-T (MAMBA) instalat în Kuweit

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistemul Samp/T (MAMBA) este contribuția comună a Italiei și Franței pentru apărarea antiaeriană ucraineană; Foto: Forțele Aeriene Franceze, via NATO Allied Air Command - facebook
Sistemul Samp/T (MAMBA) este contribuția comună a Italiei și Franței pentru apărarea antiaeriană ucraineană; Foto: Forțele Aeriene Franceze, via NATO Allied Air Command - facebook

Italia va trimite un al doilea sistem de apărare antiaeriană SAMP/T în Ucraina, a declarat luni pentru Reuters o sursă apropiată subiectului.

Ulterior, ministrul de Externe Antonio Tajani a confirmat informația, scrie La Repubblica.

Sistemul franco-italian SAMP/T, cunoscut și sub numele de MAMBA, este o baterie care poate urmări zeci de ținte și poate intercepta 10 simultan. Este singurul sistem de fabricație europeană care poate intercepta rachete balistice.

Sursa, care a refuzat să fie numită, a confirmat rapoartele ziarelor că Italia se pregătește să trimită un sistem SAMP/T care este instalat în Kuweit, și care urmează să se întoarcă în curând în Italia. Cu toate acestea, nu a dat un termen pentru nicio livrare.

 

 

E oficial: Italia va trimite încă un sistem Samp/T

 

De când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, Italia a aprobat opt ​​pachete de sprijin pentru Ucraina. Sistemul de apărare aeriană  Samp-T (MAMBA) este probabil să facă parte dintr-un al nouălea pachet care ar putea fi aprobat în scurt timp, a adăugat sursa Reuters.

Ulterior, potrivit La Repubblica, ministrul de Externe Antonio Tajani a confirmat informația: „Se știe că vom trimite un alt pachet, cu siguranță îl vom trece prin Copasir (Comisia pentru controlul parlamentar al structurilor de informații - Comitato parlamentare per la sicurezza della Repubblica n.r.) pentru că conținutul armelor pe care le trimitem este încă confidențial (...) dar se știe că vom trimite Samp-T care este un instrument de apărare aeriană, prin urmare protecția pe care ne-a cerut Ucraina însăși, nu este un secret”, a declarat Tajani.

De când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, Italia a aprobat opt ​​pachete de sprijin pentru guvernul președintelui Volodimir Zelenski. Sistemul de apărare aeriană este probabil să facă parte dintr-un al nouălea pachet care ar putea fi aprobat în scurt timp.

Roma și Paris au livrat împreună un prim sistem în 2023, dar în ultimele luni Ucraina a cerut în mod repetat partenerilor să ofere mai mult ajutor pentru apărarea aeriană , deoarece se confruntă cu un val tot mai mare de atacuri asupra orașelor și a infrastructurii energetice.

Toate livrările sunt acoperite de secretul oficial iar guvernul nu a făcut niciodată publică lista exactă a armelor pe care le-a trimis Ucrainei.

Ziarul Corriere della Sera a raportat luni că guvernul ar putea undă verde noilor echipamente după un summit al liderilor Grupului celor Șapte mari democrații, pe care Italia îl va găzdui în perioada 13-15 iunie.

Miniștrii de externe G7 s-au angajat în aprilie să ofere mai mult ajutor de apărare aeriană Ucrainei în timpul unei întâlniri pe care Italia a găzduit-o pe insula Capri, spunând că s-au angajat să salveze vieți și să protejeze infrastructura critică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel