,,În zonele de desfășurare a exercițiilor sosesc militari din forțele colective ale OTSC aparținând Republicii Belarus, Republicii Kazahstan, Federației Ruse, și Republicii Tadjikistan, în conformitate cu planurile exercițiilor”, se arată într-un comunicat al centrului de presă, preluat de agenția rusă Interfax.
Potrivit datelor prezentate de reprezentanții militari ai OTSC, în perioada 03-06 septembrie, participanții la exercițiile comune Cooperarea-2024, Căutarea-2024 și Echelon-2024 se regrupează în Kârgâzstan.
După cum au menționat aceștia, în timpul exercițiilor, militarii din statele membre vor exersa desfășurarea unei operațiuni comune de rezolvare a unui conflict armat, precum și organizarea și efectuarea unor misiuni de cercetare în interesul forțelor colective de reacție rapidă ale OTSC.
,,Exercițiul special Echelon-2024 implică rezolvarea problemelor de organizare a asigurării tehnico-materiale a trupelor”, au precizat reprezentanții centrului de presă.
Pe 29 august, comandantul Statului major întrunit al OTSC, Andrei Serdiukov, a declarat că la exercițiile comune de comandament și stat major și de specialitate vor participa peste 5.000 de militari și aproximativ 900 de unități de tehnică militară și specială.
Din OTSC fac parte Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan.
Comentariul autorului: Deși reprezentanții oficiali ai OTSC nu au precizat acest lucru, trebuie semnalat faptul că Armenia nu și-a trimis militarii să participe la exercițiile planificate în Kârgâzstan. Pe fondul unor divergențe cu Rusia, oficialii de la Erevan au anunțat că își suspendă participarea la OTSC.
După cum a anunțat anterior secretarul general al OTSC, Imangali Tasmagambetov, pentru anul 2024, organizația a planificat desfășurarea a șapte exerciții militare comune, care vor avea loc în Federația Rusă, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan.
La jumătatea lunii august, în Rusia s-a desfășurat deja exercițiul de specialitate Cobalt-2024, în care au fost testate forme și metode noi de acțiune a grupărilor de forțe și mijloace. De asemenea, în timpul manevrelor, au fost testate noi modele de armamente și echipamente militare și au fost exersate tactici de întrebuințare a aparatelor de zbor fără pilot.
Probabil că, în planificarea exercițiilor, au fost luate în calcul lecțiile învățate în timpul războiului din Ucraina.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News