În epoca dronelor încă sunt căutate elicopterele de atac: Contract major în Europa pentru noile AH-1Z Viper americane

Bell AH-1Z Viper / Official U.S. Navy Page
Bell AH-1Z Viper / Official U.S. Navy Page

Departamentul de Stat al SUA și-a dat acordul pentru încheierea unui contract cu Slovacia privind elicoptere de atac AH-1Z Viper și echipamente aferente, în valoare de aproximativ 600 de milioane de dolari. Mai precis, Agenția de Cooperare pentru Securitate a Apărării din SUA a eliberat certificarea necesară Congresului.

Potrivit Departamentului de Stat, „Guvernul Slovaciei a cerut să cumpere 12 elicoptere de atac AH-1Z; 26 de motoare T-700 GE 401C (24 instalate, 2 de schimb); 1.680 de sisteme avansate de arme de lovire cu precizie (APKWS), WGU-59/B și 14 sisteme de poziționare globală (GPS)/sisteme de navigație inerțială (INS) (EGI) Honeywell încorporate (12 instalate, 2 de rezervă).”

În plus, vânzarea va include o varietate de articole din categoria non-MDE (care nu sunt considerate  echipamente majore de apărare), cum ar fi „echipamente de suport și de testare arme, muniții și contramăsuri; piese de schimb și reparații; echipamente de comunicații și planificarea misiunii; livrare și asistență software; sistem de afișare montat pe cască; calculatoare pentru actualizarea misiunii; ecrane ANVIS-9 pentru misiuni pe timp de noapte; receptor-emițător de generația a 6-a AN/ARC-210; modul de identificare prieten sau dușman (IFF) AN/APX-123A Mod 5 cu sistem de montare și baterii; dispozitive acționate cu cartuș/dispozitive acționate cu propulsor (CAD/PAD); facilități și suport pentru montaj, transport și documentație tehnică; echipamente de pregătire și instruire a personalului.”

 

SUA spun că noile elicoptere de atac AH-1Z Viper vor îmbunătăți securitatea Slovaciei

 

2. Elicoptere... (2_82557900.jpg)

Elicopterele livrate armatei cehe: H-1Y Venom și AH-1Z Viper, în plan depărtat / Foto: Baza 22 a Forțelor Aeriene pentru elicoptere Náměšť nad Oslavou

Ca de obicei, Departamentul de Stat a precizat că această vânzare propusă va sprijini obiectivele de politică externă și de securitate națională ale Statelor Unite, “ajutând la îmbunătățirea securității unui Aliat NATO care este o forță pentru stabilitatea politică și progresul economic în Europa”.

Departamentul de Stat a explicat în continuare că vânzarea va „îmbunătăți capacitatea Slovaciei de a face față amenințărilor actuale și viitoare, oferind Forțelor Aeriene Slovace aeronave pentru a-și asigura nevoile de apărare națională. Slovacia nu va avea nicio dificultate să integreze acest echipament în forțele sale armate.”

Contractorii principali vor fi Bell Textron, cu sediul în Fort Worth, Texas, și General Electric, cu sediul în Lynn, Massachusetts.

De remarcat că, până la acest moment, nu există acorduri de compensare cunoscute în legătură cu această potențială vânzare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel