În criză de personal pentru continuarea războiului, Kremlinul a pus ochii pe imigranți: De ce e nevoie de ei acolo? Să sape tranșee și să creeze fortificații

Cătălin Costea |
Data publicării:
președintele Rusiei, Vladimir Putin, gesticulează în timpul unei vizite la o bază militară din regiunea Ryazan din Rusia. Sursa foto: Kremlin.ru.
președintele Rusiei, Vladimir Putin, gesticulează în timpul unei vizite la o bază militară din regiunea Ryazan din Rusia. Sursa foto: Kremlin.ru.

Autoritățile ruse au identificat peste 30 de mii de imigranți care au primit recent cetățenia rusă, dar au evitat să se prezinte pentru a fi luați în evidența Ministerului rus al Apărării. 

Toți au fost înregistrați obligatoriu și „deja aproximativ 10 mii” au fost trimiși la război, împotriva Ucrainei, după cum a susținut președintele Comitetului de Investigație (CI) al Federației Ruse, Alexander Bastrykin, vorbind la Forumul juridic internațional de la Sankt Petersburg, joi, 27 iunie.

Astfel, organele de drept „au început să pună în aplicare prevederile Constituției și ale legilor noastre”, a adăugat acesta.

„De ce e nevoie de ei acolo? Să sape tranșee și să creeze fortificații. Pentru asta avem nevoie de mâini bune de lucru. Astăzi intră în rândul unităților noastre din spate”, a detaliat Bastrykin viziunea Kremlinului, recunoscând totuși că o astfel de practică „a dus la faptul că imigranții au început încet să părăsească Rusia”.

 

Înăsprirea condițiilor de părăsire a țării de către tinerii ruși

 

Potrivit lui Alexander Bastrykin, atunci când sunt atrași imigranți la muncă, în Federația Rusă, este necesar să se țină cont de problemele de securitate națională.

„Cred că cel mai important lucru este să schimbăm politica de migrație a Rusiei, să justificăm necesitatea și poate chiar să facem acest lucru pentru a ne rezolva problemele politice, economice, naționale și de altă natură folosind resursele interne”, a declarat acesta în cadrul forumului.

Deși indirect, oficialul s-a referit astfel în special la politica de aprobare a părăsirii Rusiei de către persoanele cu cetățenie rusă eligibile pentru efectuarea serviciului militar.

La sfârșitul lunii trecute, Ministerul rus al Afacerilor Externe a publicat proiectul unei noi proceduri de eliberare a pașapoartelor pentru cetățenii ruși care au primit anterior o citație electronică privind luarea în evidență de către Ministerul rus al Apărării.

Baza refuzului eliberării unui pașaport pentru a putea călători în străinătate va fi astfel necesitatea recrutării pentru serviciul militar.

 

În căutare de forță de muncă pentru susținerea războiului

 

Este tot mai evidentă nevoia Rusiei de forță de luptă sau auxiliară pentru continuarea războiului pe care îl duce în Ucraina. Presa rusă scrie că forțele de securitate ruse efectuează în mod regulat raiduri în întreprinderile în care lucrează muncitori imigranți.

De regulă, ținta lor sunt bărbații de vârstă adecvată serviciului militar care au primit recent cetățenia rusă dar nu s-au înscris pentru efectuarea serviciului militar.

Autoritățile ruse încearcă să-i trimită pe imigranți la război în Ucraina, amenințându-i că îi vor deporta dacă refuză participarea sub diferite forme la acțiunile militare duse în Ucraina sau în apropierea frontului.

La rândul lor, imigranților care nu au primit încă cetățenie rusă li se promite că li se eliberează rapid pașapoarte rusești în schimbul semnării unui contract cu Ministerul rus al Apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel