În așteptarea confruntării cu Bradley americane, cecenii se încurajează. „SUA spală bani în Ucraina prin HIMARS. Armele nu vor ajunge pe front”

Vehicule de luptă al infanteriei Bradley. Foto: US Army
Vehicule de luptă al infanteriei Bradley. Foto: US Army

Excentricul lider cecen Ramzan Kadîrov, un obișnuit al derapajelor în declarații, continuă seria de acuze bizare în contextul anunțului SUA cu privire la cel mai mare pachet militar pentru apărare pentru Ucraina, în valoare de 3,75 miliarde de dolari, care va include, printre altele, vehiculul de luptă al infanteriei Bradley.

Ramzan Kadîrov, un apropiat al președintelui Vladimir Putin, a declarat pe contul său de Telegram, citat de agenția rusă Tass, că trupele cecene și ruse de ocupație nu trebuie să se teamă de ajutorul militar acordat de Occident Ucrainei.

În opinia sa ajutorul nu e real ci reprezintă doar o schemă de spălare de bani. Cu alte cuvinte, toate pachetele militare care au inclusiv și sisteme HIMARS, dar și cele care vor urma, nu reflectă corect numărul armamentelor trimise Ucrainei ci SUA și aliații spală bani prin aceste ajutoare.

„Văd că unii dintre voi sunteți îngrijorați de ajutorul extern pe care îl primește Ucraina. Nu vă faceți griji! Ajutorul militar e doar o schemă de spăare a banilor”, a precizat Kadîrov, care a estimat că Ucraina nu va primi decât aproximativ 15% din totalul ajutorului promis în ceea ce privește suma acestuia.

În mod evident, Ramzan Kadîrov nu a oferit nicio dovadă sau un argument plauzibil care să ateste cele precizate. Dimpotrivă, situația dificilă pe plan militar cu care se confruntă de aproape 12 luni armata rusă în Ucraina arată faptul că ajutorul militar occidental a fost crucial în rezistența Ucrainei în fața barbarismului rus.

Kadîrov a continuat însă derapajul, vorbind despre cele patru regiuni ucrainene anexate ilegal în octombrie - Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson - arătând că ele sunt „regiunile noastre” după ce populația respectivă a dorit anexarea pentru a fi protejată de „acțiunile satanice ale ultranaționaliștilor ucraineni și ale NATO”.

 

SUA vor trimite în Ucraina 50 de mașini de luptă ale infanteriei Bradley

 

Anunțul Pentagonului reprezintă o premieră și o speranță pentru Kiev că va primi de acum încolo mai multă tehnică occidentală modernă, inclusiv tancuri grele.

Bradley este un IFV (Infantry Fighting Vehicle) construit pe un șasiu blindat cu șenile, care a fost conceput pentru a transporta infanteriști pe câmpul de luptă. Dezvoltarea programului militar Bradley a început în anii 1970, iar primele vehicule au fost livrate la începutul anilor 1980. În prezent, armata americană dispunea de aproximativ 2.500 de IFV-uri Bradley în configurațiile A2 și A3.

De la intrarea în dotarea armatei SUA, IFV Bradley a suferit mai multe modificări și îmbunătățiri în ceea ce privește mobilitatea, puterea de foc și protecția balistică. Bradley M2A4 este cea mai recentă versiune a IFV-ului Bradley, iar primele vehicule blindate au fost livrate recent armatei americane.

Bradley este înarmat cu tunul ATK Gun Systems Company M242 Bushmaster de 25 mm şi cu o mitralieră M240C de 7,62 mm. Tunul de 25 mm poate trage între 100 sau 200 de proiectile/minut, în funcţie de modul selectat de tragere.

De asemenea, Bradley este capabil să desfășoare operațiuni de luptă antitanc datorită celor două lansatoare TOW montate în partea stângă a turelei. Sistemul TOW permite vehiculelor Bradley M2 să lovească tancuri și vehicule blindate aflate la o distanță maximă de 3.750 m. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel