Imaginile unui avion rusesc Su-57 cu rachete amplasate în exteriorul aeronavei provoacă discuții aprinse. Experții spun că totul este „ilogic”

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Avionul de luptă stealth Su-57 Felon al Forțelor aerospațiale ruse (VKS) a fost văzut pentru prima dată purtând sub aripi rachete de croazieră.
Avionul de luptă stealth Su-57 Felon al Forțelor aerospațiale ruse (VKS) a fost văzut pentru prima dată purtând sub aripi rachete de croazieră.

Pe rețelele de socializare circulă un videoclip cu un avion de vânătoare rusesc de generația a cincea de tip Su-57 cu două rachete Kh-59M2 Ovod-M2 amplasate în punctele de prindere de sub aripi. Acest lucru a nedumerit serios o serie de experți, care au denumit această decizie ilogică.

Specialiștii militari apreciază că purtarea armelor în punctele de prindere externe crește semnificativ suprafața de dispersie a aeronavei, făcând-o mai vizibilă pe radarele inamice. Ori, dezvoltatorii au numit printre principalele avantaje ale avionului de vânătoare Su-57 chiar vizibilitatea scăzută.

În acest scop, la un moment dat, a fost efectuată o modernizare profundă a rachetei Kh-59M2, care a fost denumită Kh-59MK2. Datorită secțiunii pătrate a corpului, acest tip de muniție a fost adaptat pentru plasarea în compartimentul intern de arme al aeronavelor de generația a cincea. Iar acum, experții se întreabă de ce armele de pe Su-57 sunt instalate în punctele de prindere externe?

Trebuie precizat faptul că primele lansări ale rachetei Kh-59MK2 de către un avion de luptă Su-57 au fost efectuate în timpul testelor din Siria. Ulterior, această operațiune s-a repetat în timpul operației militare speciale a Federației Ruse din Ucraina.

În special, s-a raportat că acest tip de rachetă a lovit un turn de televiziune în regiunea Harkov și a distrus una dintre instalațiile militare din regiunea Nikolaev.

Potrivit experților, recenziile despre utilizarea în Ucraina a avioanelor de vânătoare rusești de tip Su-57 au fost unele exclusiv pozitive. În acest context, este posibil ca amplasarea rachetelor în punctele de prindere exterioare ale aeronavei să fie doar o parte a testării în curs a avionului de luptă.

Deocamdată, constructorii ruși nu au comentat instalarea armelor în exteriorul avioanelor de vânătoare de generația a cincea Su-57.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel