Filmarea dintr-un alt unghi confirmă că atacatorul lui Trump a fost „neutralizat”, imediat după împușcătură, de către un lunetist al Serviciului Secret

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul președinte american Donald Trump a fost împușcat în ureche la un miting de campanie în Butler, Pennsylvania, astăzi, în ceea ce Serviciul Secret confirmă că este o tentativă de asasinat.

Serviciul Secret a declarat într-o declarație oficială că au fost trase mai multe focuri dintr-o poziție mai înaltă, aflată în apropierea locului în care se desfășura adunarea. Atacatorul lui Trump ar fi tras către scenă, fiind întins pe burtă, dar a fost neutralizat imediat de Serviciul Secret.

Biroul Federal de Investigații (FBI) l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, un tânăr de 20 de ani din Pennsylvania, drept suspectul care a împușcat sâmbătă într-un miting de campanie a lui Trump, a informat un reporter CNN, citând surse.

Trăgătorul a folosit o pușcă semiautomată de tip AR-15 pentru a efectua atacul, a declarat un oficial american, vorbind pentru WP, sub condiția anonimatului.

În ultimele ore a apărut un videoclip care arată reacția imediată a unui lunetist al Serviciului Secret care se implică automat în schimbul de foc cu atacatorul.

După cum a confirmat Serviciul Secret, atacatorul a fost „neutralizat” la foarte scurt timp după împușcătură.

Trăgătorul, Thomas Matthew Crooks, este înregistrat ca republican, conform autorităților electorale din statul Pennsylvania.

 

Tentativa de asasinat asupra lui Trump

 

FBI a declarat că împușcătura de la mitingul fostului președinte Donald Trump de sâmbătă seara este o tentativă de asasinat.

„În seara asta am avut ceea ce numim o tentativă de asasinat asupra fostului nostru președinte Donald Trump. Este încă o scenă activă a crimei”, a declarat agentul special responsabil cu Biroul FBI din Pittsburgh, Kevin Rojek.

El a spus că autoritățile „lucrează pentru a încerca să identifice persoana care a făcut acest lucru și orice motive din spatele acesteia” și a cerut publicului să prezinte orice informații care ar putea ajuta.

FBI a trimis anchetatori, echipe de colectare a probelor și a suplimentat personalul cu agenți din toată țara, a spus el.

Trump a fost rănit ușor într-un atac la un miting de campanie din Pennsylvania, care va fi investigat ca tentativă de asasinat.

Mai multe focuri au răsunat la aproximativ cinci minute după ce Trump și-a început discursul la un miting în aer liber din orașul Butler. Din public s-au auzit țipete.

Fostul președinte a fost rănit la urechea dreaptă când agenții serviciilor secrete s-au repezit pe scenă și l-au așezat sub podium, protejându-l cu trupurile lor.

Purtătorul de cuvânt al lui Trump, Steven Cheung, a declarat că fostul președinte „este bine”.

„Președintele Trump mulțumește forțelor de ordine și respondenților de urgență pentru răspunsul lor rapid în timpul acestui act odios. „Este bine și în prezent este examinat la o unitate medicală locală”, a spus Cheung.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel