Imagini cu Thomas Matthew Crooks, cel care a tras asupra lui Donald Trump, deschizând focul și fiind ucis câteva secunde mai târziu ies la iveală

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Atacatorul ar fi fost identificat drept Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania. Sursa foto: Business Today.
Atacatorul ar fi fost identificat drept Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania. Sursa foto: Business Today.

Biroul Federal de Investigații, FBI, l-a identificat pe presupusul autor al împușcării fostului președinte american Donald Trump ca fiind Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, care a fost împușcat mortal la locul atacului eșuat. Potrivit CNN, Crooks locuia în Bethel Park, o suburbie a orașului Pittsburgh, la aproximativ 70 de kilometri de Butler, orașul în care a avut loc împușcătura, din care Trump a fost rănit ușor. Crooks a absolvit liceul Bethel Park în 2022, potrivit unui raport al presei locale.

 

Tânărul a fost înregistrat pentru a vota ca republican, conform unei liste din baza de date a alegătorilor din Pennsylvania care corespunde numelui, vârstei și adresei sale din Bethel Park, potrivit CNN.

CNN l-a contactat pe tatăl lui Crooks, Matthew Crooks, care a declarat că încearcă să afle "ce se întâmplă", dar că ar "aștepta să vorbească cu autoritățile" înainte de a vorbi despre fiul său.

Potrivit unui material video prezentat de site-ul de știri TMZ din California, Crooks este văzut întins pe burtă pe un acoperiș, cu o pușcă în mână.

,,Tipul are părul șaten mai lung și pare să poarte o cămașă gri/ pantaloni kaki - și, după cum puteți vedea, încearcă cu atenție [să] identifice o țintă de la distanță înainte de a apăsa pe trăgaci", a relatat TMZ.

Trump a declarat pe rețelele de socializare că un glonț i-a "străpuns partea superioară" a urechii drepte înainte ca agenții să îl scoată de pe scenă. De asemenea, el a prezentat condoleanțe familiei participantului la miting care a fost ucis de suspect.

 

Care a fost motivația lui?


Agențiile de securitate din SUA investighează motivul pentru care acesta a decis sa-l impuste pe Trump și dacă a mai fost cineva implicat. "În prezent, nu avem un motiv stabilit", a declarat Kevin Rojek, agentul special responsabil al FBI Pittsburgh, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ancheta privind ceea ce s-a întâmplat ar putea dura luni de zile, iar anchetatorii vor lucra "neobosit" pentru a identifica care a fost motivul lui Crooks, a declarat Rojek.

Vorbind pentru CNN, tatăl lui Crooks, Matthew Crooks, a declarat că încearcă să își dea seama "ce se întâmplă", dar va "aștepta până când voi vorbi cu forțele de ordine" înainte de a vorbi despre fiul său.

 

Ce urmează?


FBI a declarat că investigațiile sunt în curs de desfășurare pentru a determina motivul atacului comis de Crooks, care a avut loc cu câteva luni înainte de alegerile prezidențiale.

,,Ne uităm la fotografii chiar acum și încercăm să îi verificăm ADN-ul și să obținem confirmarea biometrică", a declarat Kevin Rojek, agent special FBI responsabil, în timpul unei conferințe de presă.

USA Today a relatat că zeci de vehicule ale forțelor de ordine au fost staționate în fața unei reședințe care figurează la adresa din registrul electoral al lui Crooks. 

Între timp, perimetrul reședinței suspectului a fost a fost înconjurată cu bandă galbenă de avertizare a poliției, iar Administrația Federală a Aviației a închis, de asemenea, spațiul aerian deasupra Bethel Park din "motive speciale de securitate".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel